Феновете на Metallica със сигурност оценяват високо новата творба на Станислав Беловски, който реши да се пошегува с ребрандинга на Facebook под името Meta.

45-годишният български художник използва корицата на легендарния албум на групата „Master of Puppets“, за да представи прехода на Facebook към новата ера на „метавселената“.

Логото на Metallica е заменено от Meta. На кръстовете посред обраслото с треви гробище в корицата на Беловски е добавен още един елемент, така че да се преобразуват в буквата „F“ и да оформят логото на Facebook.

Вместо страховитите тъмночервени облаци от оригинала художникът е решил да използва синьо, за да нарисува небето – цвета на компанията на Марк Зукърбърг.

Беловски публикува творбата ден след обявения ребрандинг на Facebook и за 6 часа събра близо 1300 харесвания от своите над 14 хиляди последователи.

Компанията обяви в четвъртък, че Facebook, Instagram и WhatsApp се обединяват под шапката на Meta - препратка към проекта на социалната мрежа за нова платформа за виртуална реалност Metaverse. 

"Facebook? Никога не съм чувал за тях" - Зарк Мукърбърг: Шегите с новото име Meta

Ребрандирането на Facebook идва след няколко години на PR-криза за компанията на Зукърбърг - от разследванията за ролята на мрежата по време на дезинформационната кампания през 2016 г. в САЩ до последните разкрития за съзнателното неглижиране на опасните ефекти от FB и Instagram върху психичното здраве на младите потребители. 

Зукърбърг попадна под „обстрел“ от шеги и подигравки заради името и новото лого на компанията, приличащо според българските потребители на това на Mtel.

Интересното е, че новината за смяна на наименованието беше обявена в деня на създаването на Metallica през 1981 г.

„Master of Puppets“ е третият студиен албум на американската метъл банда. Той излезе на 3 март 1986 г. Това е и последният им албум с участието на басиста Клиф Бъртън, който след това почина при пътен инцидент в Швеция.

Корицата е изработена от Питър Менш по дизайн на Metallica, а цветовете подбира Дон Браутигъм. Рисунката представлява гробищен парк, като кръстовете са закачени на конци, контролирани от две ръце в кървавочервеното небе.

„Master of Puppets“ достига до №29 в музикалната класация Billboard 200. Определян е за един от най-влиятелните метъл албуми на всички времена.

Станислав Беловски работи в областта на живописта и визуалните изкуства. Вдъхновява се от иконични образи от близкото минало – музиканти, политически фигури и артисти. Често осмива и български политици в творбите си.

През 2020 той изрисува стената на медицинския център при болница "Пирогов" със своята интерпретация на „Пиета“, при която тялото на Христос почива не в обятията на Божията майка, а на млада лекарка.


"Пиета" за "Пирогов": Станислав Беловски и изкуството като история на бунтаАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония

Делът на положителните Covid-тестове остава над 16% за денонощие

Ваксинационната кампания се е забавила в събота

Том Холанд се съблича в реклама на Prada

В кампанията ,,In the mood for Prada" участва и актрисата от ,,Еуфория" и транс модел Хънтър Шейфър

БЛС се възмути от включването на Атанас Мангъров в работна група за Covid

"Давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения"

"Най-мразеният човек в Америка" е осъден за оскъпяването на животоспасяващо лекарство с 5000%

Мартин Шкрели ще трябва да върне 64,6 млн. долара и получи доживотна забрана за работа във фармацевтичната индустрия

Да ти се завие свят от розово: pop-up бутикът Balmain x Barbie

Neiman Marcus отпразнува 10-годишно партньорство с Balmain, като направи 185 квадрата розово - колекцията Balmain x Barbie в екслузивен pop-up бутик отворен до 30 януари