Vol.35: Камила-Шон-Сабрина в любовен триъгълник, свалки в магазина, "Здрач" се завръща

Кои са новините от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z в редакцията на „Булевард България"?

Лятото официално приключи. Въпреки че астрономическата есен ще настъпи чак на 23 септември, като че ли всичко вече крещи есен. В магазините вместо плажни стоки ще намерите back-to-school артикули, а в някои дори и коледна украса!

Листата вече пожълтяват. А в България по нова есенна традиция отново се готвим за избори. Любопитен факт: това ще е четвъртата поредна есен, в която ще можем да упражним правото си на глас.

А този текст е 35-ият поред, в който представител на Gen Z ви представя интригуващи теми, облечени като новини, от последната седмица.

Charli XCX каза "сбогом" на brat лятото

И за да ви докажа, че лятото наистина си е отишло, призовавам на помощ външен човек. Не, не говоря за климатолога проф. Георги Рачев, който ще ви каже кога температурите тръгват надолу. Моят специалист е далеч по-експертен - поне когато става дума за поп култура.

Британската изпълнителка Charli XCX oфициално обяви края на brat лятото. Певицата каза "сбогом завинаги" на феномена, който завладя музиката, модата и интернет.

В Instagram профила си звездата качи видеа от някои от най-запомнящите се трендове от горещите месеци - сред които и вайръл танца на песента ѝ "Apple".

В TikTok потребители започнаха да споделят, че brat лятото тъкмо е приключило, а те вече изпитват носталгия към него. А други фенове - особено тези в Южното полукълбо, за които топлият сезон предстои, обещаха да запазят духа на "brat" жив.

Такива трендове имат силата да обединяват - при това не само Gen Z общностите. Хубаво е, че наистина имаме нещо толкова позитивно, с което да си спомняме след време за лятото на 2024 г.

Делфини възродиха песен на Зара Ларсън от 2017 г.

И с края на един тренд преминаваме към раждането на друг. През последния месец едно от най-вирусните неща в интернет се оказаха анимирани изображения с делфини. Те с ирония имитират популярните мотивационни графики, които някои по-възрастни хора определено биха споделили на стената си във Facebook.

Вместо "Вярвайте в себе си и ще успеете" или "не спирайте да мечтаете", миймът с делфините цели точно обратното - да демотивира, или просто да предложи нещо смешно. Милиони потребители се включиха в тази нелепа мания с послания като: "Мразя ви", "В депресия съм" или "Току-що отидох до тоалетната".

The 'Symphony' Dolphin meme on TikTok explained

Най-важната съставка е песента. Миймът с делфините е специално обвързан с парчето на Зара Ларсън и групата Clean Bandit - "Symphony", което излезе още през 2017 г. И не, няма конкретна причина за това. Ако и вие искате да публикувате подобно изображение с послание, то задължително трябва да го направите под звуците на репликата "I just wanna be part of your symphony".

Трендът стана толкова разпространен, че песента оглави специалната класация на Billboard Top 50, създадена за песни от TikTok. Ларсън също отчете внезапната популярност на стария хит и дори включи визуализация с делфини по време на един от своите концерти.

Хвани си гадже в супермаркета

И ако си мислите, че социалните мрежи няма как да станат по-откачени - аз съм тук, за да ви опровергая.

Нова мания, предизвикана отново от TikTok, насърчава хората в Испания да търсят бъдещите си гаджета в супермаркетите. За целта има точно определени магазини и часови диапазон - между 19 и 20 ч., в които хората да ходят и да флиртуват.

За да може самотните романтици да се разпознават сред клиентите, отишли просто на пазар, има специален "таен" код. Той е много прост - трябва да вземете количка и да поставите в нея ананас, но с листата надолу. След това се насочвате към секцията за продажба на вина и се оглеждате за потенциалната си любов.

Ако харесате някого, трябва да го блъснете с количката си - така показвате своя интерес към него/нея.

Първоначално историята ми се стори просто хумористична - от онези налудничави неща, които хората в TikTok обичат да разказват. В последните няколко дни обаче тя беше отразена от големи издания като BBC, Washington Post и други. И се оказва, че тези свалки в магазина в действителност се случват. Някои испанци дори започнаха да споделят и преживяванията си от запознанствата в супермаркета.

Любовен триъгълник по холивудски

Гледали ли сте скоро някой романтичен филм с интересен любовник триъгълник? Ако не сте, сега ще ви разкажа за такъв. И не говоря за "Емили в Париж".

Тези дни станаха ясни подробности около любовен триъгълник между Сабрина Карпентър, Шон Мендес и Камила Кабейо. Никой от тях не е говорил за това публично, но няма и нужда, тъй като историята беше разказана през техни песни.

Сабрина Карпентър пусна нов студиен албум, озаглавен "Short n' Sweet". В няколко от парчетата си тя описва взаимоотношения с мъж, който изглежда все още има чувства към бившата си приятелка. Фенове бързо разкриха, че голяма част от историята всъщност е свързана с връзката на нейните колеги Шон Мендес и Камила Кабейо.

В началото на 2023 г. Карпентър беше заснета да напуска парти в компанията на Мендес. По това време таблоидни медии спекулираха, че между двамата изпълнители може да има нещо.

Мендес тъкмо се беше разделил с дългогодишната си приятелка Камила. Само няколко месеца по-късно обаче двамата бяха забелязани отново заедно по време на музикалния фестивал Coachella. Снимаха ги да танцуват заедно и си изглеждаха доста близки.

А сега всичко това е възпято от двете жени.

"Каква изненада, батерията на телефона ти е паднала // Колата ти се е придвижила от Лос Анджелис до бедрата ѝ // Палм Спрингс изглежда добре, но кой е до теб? По дяволите, тя прилича на момичето, което каза, че си преживял", пее Карпентър в парчето си "Coincidence".

В началото на лятото Кабейо също пусна своя четвърти студиен албум. В "June Gloom" тя изглежда пресъздава събитията от своята гледна точка и се обръща към Мендес:

"Студен плаж, ти ходиш // Чувствам как тялото ми крещи, когато ти говориш // Тя е готина, така чух // Няма да се правя на изненадана, видях снимките ви... // Ако тя е толкова невероятна, защо си в тази част на града? Ако я харесваш толкова много, какво правиш тук с мен?".

Все още очакваме и версията на Шон Мендес. Неговият студиен албум излиза през октомври. И историята може да получи своето продължение по един или друг начин. MTV ще събере на едно място и тримата изпълнители на 11 септември, тъй като всеки от тях има планиран пърформънс за музикалните награди на музикалната телевизия.

"Здрач" се завръща...

Вселената на "Здрач" се завръща години след края на популярната филмова поредица. Отново ще видим историята на вампира Едуард и любовта му към Белла, но не очаквайте да срещнете нито Кристен Стюърт, нито Робърт Патисън.

"Здрач" получава своя втори живот, но като анимационен сериал в Netflix. Стрийминг гигантът ще адаптира книгата на Стефани Майер - "Midnight Sun". Романът преразказва събитията от "Здрач" от гледната точка на Едуард.

Сценарист на новия проект е Шиниъд Дейли, който има опит в работата по сериалите "Raised by Wolves", "Tell Me Lies" и "The Walking Dead: World Beyond".

Поредица от пет филма събра общо над 3 млрд. долара в световния боксофис и превърна в звезди основните актьори в сюжета Робърт Патисън, Кристен Стюарт и Тейлър Лаутнър.

Решението за нова анимационна версия до някаква степен е изненадващо - предвид факта, че "Здрач" беше огромен хит, но в периода между 2008 и 2012 г. А вампирите оттогава насам като че ли така и не успяха да се върнат на мода.


Vol 34: Музикантите от UK - поредните прецакани от Brexit, Испания търси жители, Зоуи Кравиц в един филм с гаджето си

Колажна снимка Vol 33: От brat лято към "скромна" есен, жълтите флагове в дейтинга, Зукърбърг издигна статуя

Vol.32: 100 грама са много на Олимпиадата, радикализацията на Мъск и Битката за кебапа


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Ципурата и лаврака изместиха шарана и скумрията от предпочитанията на българите

Ципурата, лавракът и сьомгата изместват скумрията и шарана.

17:27 - 16.09.2024
Важно днес

Кметът на София обяви 17 септември за неучебен ден

Празникът на София ще е неучебен, но присъствен ден за учениците

17:15 - 16.09.2024
Технологии

Какво ново с iOS 18? Всичко за последния ъпдейт на Apple

С iOS 18 идват подобрения, както и нови функции

16:30 - 16.09.2024
Важно днес

Граждани срещу Гайтански - Вълка. Ще спре ли съдът нов завод за изгаряне на боклук

Изборът е земеделие или "мъртва зона" в Дунавската равнина, казват активисти, които се борят срещу инвестицията

16:20 - 16.09.2024
Важно днес

Зам.-кмет на Пловдив подаде оставка след обвинения в корупция

Собствената формация на зам.-кметицата свали доверието си от нея

14:26 - 16.09.2024