Основна тема, по която в следващите години ще говорим още по-активно - и като граждани, и като бизнес, и като държава - това е екологията и опазването на ценните природни ресурси, които са на път да бъдат изчерпани.

Автомобилите са важно перо в общото усилие за по-добър живот, „зелено“ бъдеще и по-малко въглеродни емисии, а ние се стремим да се развиваме именно в тази посока.

Електрическите автомобили в България, за разлика от други европейски страни, все още са екзотика, но в последната година се забелязват все по-често по улиците на нашите градове. Тенденциите за бъдещето на автомобилната индустрия не само на местно ниво, но и в световен мащаб са електромобилите.

България е една от малкото европейски страни, в които покупката на електрически автомобил все още не се субсидира от държавата, но финансовото предимство, което имате е, че можете да паркирате безплатно в зоните за платено паркиране и че сте освободени от местен данък.

В момента на пазара има прекрасни електрически коли от различен ценови клас от DACIA Spring, през футуристичния Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Volkswagen ID.4 до топ моделите на Audi - RS e-tron GT quattro, на BMW - iX или електрическата S класа на Mercedes - EQS. Преди дни в България беше представена и поредната кола в премиум сегмента изцяло на ток - i7. Така че посоката е ясна, тя е една, загадката е само колко бързо смятаме да се движим. Друг важен аспект е дизайна, в който автомобилните производители инвестират доста осъзнато в посока футуристична визия и комфорт. Говорим за количествена и качествена промяна в начина на живот.

В дългосрочна перспектива се очаква делът на електрически автомобили осезаемо да се увеличи под влиянието на различни разпоредби на регулативните органи, регламенти за CO2 и на цените между електромобили и автомобили с двигатели с вътрешно горене (ДВГ).

Според изчисления на BloombergNEF се очаква продажбите на електромобили да нараснат драстично през следващите няколко години, като се покачат от 3,1 милиона през 2020 г. до 14 милиона през 2025 г.

В световен мащаб това представлява около 16% от продажбите на леки автомобили през 2025 г., но някои страни постигат много по-висок дял. В Германия например, електрическите автомобили представляват близо 40% от общите продажби на автомобили до 2025 г.

УниКредит Лизинг се впускат съвсем отговорно в общата стратегия за по-чист въздух и по-устойчив начин на живот чрез продукта си зелен лизинг, който финансира закупуването на електрически автомобил при преференциални условия.

Специално разработеният лизинг дава възможност на клиентите си за нулева първоначална вноска, специални лихвени условия, бърза и опростена процедура за кандидатстване и специално застрахователно предложение, което включва помощ при липса на заряд. Последното е много ценна опция, която би спасила всеки разсеян шофьор.

Истината е, че на фона на повишаващите се цени на газа и горивата, тяхното предложение идва тъкмо навреме. Притежаването на автомобил на ток променя навиците ви и допринася позитивен ефект към околната среда, за едно по-добро „зелено бъдеще“. Ние ще се свържем с УниКредит Лизинг, за да получим специална оферта за финансиране на електрическия автомобил, който сме избрали – направете го и вие.

Материалът е подготвен за УниКредит Лизинг ЕАД, дъщерно дружество на УниКредит Булбанк АД.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шефът на "Пирогов" разиграва нов правен театър, докато бави делото за уволнението

Валентин Димитров е пуснал сигнал срещу човека, който плати таксата по делото му

17:15 - 28.02.2024
Важно днес

Телекомите да съхраняват данните от разговори и сърфиране в криптиран вид, предлагат ПП-ДБ

Целта е да не се допуска злоупотреба с данните, но да служат на съда при необходимост

17:01 - 28.02.2024
Европейски дневници

ЕК иска със замразените руски активи да купува оръжия за Украйна. Възможно ли е това

Предложението е най-новата идея за това как да се използват замразените от съюзниците от Г-7 руски държавни активи на стойност около 300 млрд. евро.

16:41 - 28.02.2024
Текстове от партньори

Vivacom подновява сертификацията за сателитна станция „Плана“ с най-високата степен Tier 4

В момента само 31 подобни съоръжения, включително наземната станцията „Плана“, притежават сертификат Tier 4 в света

16:22 - 28.02.2024
Текстове от партньори

Кампанията на Kaufland и DMS за Коледа е набрала 30 хил. лева за лечение на деца и възрастни

Кампанията „ДАРИ“ се проведе във всички 65 хипермаркета на веригата в страната

16:18 - 28.02.2024
Живот

Олимпийски неволи в Париж - как чанта с планове за сигурност изчезна от влак

Това не е сюжет от филм, а реално разиграла се ситуация 26 февруари - четири месеца преди началото на най-голямото спортно събитие в света.

15:03 - 28.02.2024
Живот

7-те дребни гряха, които можем да победим, по пътя към щастливия живот

Хората не са съвършени, понякога просто удоволствията им са преплетени с навици, които ги ограбват в дългосрочен план

13:50 - 28.02.2024
Важно днес

Денков: ГЕРБ подменя радикално приоритетите на правителството

Премиерът Николай Денков отхвърли предложението за коалиционно споразумение на ГЕРБ.

13:47 - 28.02.2024