Основна тема, по която в следващите години ще говорим още по-активно - и като граждани, и като бизнес, и като държава - това е екологията и опазването на ценните природни ресурси, които са на път да бъдат изчерпани.

Автомобилите са важно перо в общото усилие за по-добър живот, „зелено“ бъдеще и по-малко въглеродни емисии, а ние се стремим да се развиваме именно в тази посока.

Електрическите автомобили в България, за разлика от други европейски страни, все още са екзотика, но в последната година се забелязват все по-често по улиците на нашите градове. Тенденциите за бъдещето на автомобилната индустрия не само на местно ниво, но и в световен мащаб са електромобилите.

България е една от малкото европейски страни, в които покупката на електрически автомобил все още не се субсидира от държавата, но финансовото предимство, което имате е, че можете да паркирате безплатно в зоните за платено паркиране и че сте освободени от местен данък.

В момента на пазара има прекрасни електрически коли от различен ценови клас от DACIA Spring, през футуристичния Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Volkswagen ID.4 до топ моделите на Audi - RS e-tron GT quattro, на BMW - iX или електрическата S класа на Mercedes - EQS. Преди дни в България беше представена и поредната кола в премиум сегмента изцяло на ток - i7. Така че посоката е ясна, тя е една, загадката е само колко бързо смятаме да се движим. Друг важен аспект е дизайна, в който автомобилните производители инвестират доста осъзнато в посока футуристична визия и комфорт. Говорим за количествена и качествена промяна в начина на живот.

В дългосрочна перспектива се очаква делът на електрически автомобили осезаемо да се увеличи под влиянието на различни разпоредби на регулативните органи, регламенти за CO2 и на цените между електромобили и автомобили с двигатели с вътрешно горене (ДВГ).

Според изчисления на BloombergNEF се очаква продажбите на електромобили да нараснат драстично през следващите няколко години, като се покачат от 3,1 милиона през 2020 г. до 14 милиона през 2025 г.

В световен мащаб това представлява около 16% от продажбите на леки автомобили през 2025 г., но някои страни постигат много по-висок дял. В Германия например, електрическите автомобили представляват близо 40% от общите продажби на автомобили до 2025 г.

УниКредит Лизинг се впускат съвсем отговорно в общата стратегия за по-чист въздух и по-устойчив начин на живот чрез продукта си зелен лизинг, който финансира закупуването на електрически автомобил при преференциални условия.

Специално разработеният лизинг дава възможност на клиентите си за нулева първоначална вноска, специални лихвени условия, бърза и опростена процедура за кандидатстване и специално застрахователно предложение, което включва помощ при липса на заряд. Последното е много ценна опция, която би спасила всеки разсеян шофьор.

Истината е, че на фона на повишаващите се цени на газа и горивата, тяхното предложение идва тъкмо навреме. Притежаването на автомобил на ток променя навиците ви и допринася позитивен ефект към околната среда, за едно по-добро „зелено бъдеще“. Ние ще се свържем с УниКредит Лизинг, за да получим специална оферта за финансиране на електрическия автомобил, който сме избрали – направете го и вие.

Материалът е подготвен за УниКредит Лизинг ЕАД, дъщерно дружество на УниКредит Булбанк АД.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Синеморец за тревожни хора

Обичам българското море, но то ме съсипва

Стефан Янев отрече "популярния и уважаван журналист" Ива Николова да му е PR

Партията му "няма професионални отношения" с бившата репортерка на ПИК

МЗ отново реши да коригира Covid-мерките - този път за цялата страна

Магазините и моловете вече не са длъжни да изискват маски

Съдът разреши регистрацията на партия "Продължаваме промяната"

Почти година след създаването на проекта ПП вече ще е официална партия

Серина Уилямс се оттегля от тениса с есе и корица в списание Vogue

Легендата на спорта иска да се отдаде на семейството и инвестиционния си бизнес

Vivacom вече ще предлага EON TV без срочен договор

Сред основните предимства на новата услуга са това, че не са необходими приемник и потребителите могат да я активират веднага,

"Аерофлот" разглобява самолети заради недостиг на резервни части

Санкциите оставиха най-големите руски авиокомпании без внос на компоненти

Лудата история на Мадам Тюсо ще бъде разказана в нов сериал

Работното заглавие на проекта е "Madame!" и е представен като неразказаната история на Тюсо