Загиналият от взрива край Елин Пелин е доцент и преподавател в Минно-геоложкия университет Снимка: © Минно-Геоложки университет, Фейсбук

Доцент д-р Петър Шишков, преподавател в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", е загиналият мъж вследствие на взривовете в склад край гара Елин Пелин.

За това съобщиха от висшето учебно заведение в публикация във Фейсбук.

"Доц. Шишков е световно признат учен и консултант, участвал в редица научно-изследователски екипи в областта на взривната техника и технологиите. Натрупва професионален опит и развива умения като пиротехник, взривник, ръководител взривни работи и проектант на взривни работи. Работи по изследвания и разработка на нови експлозиви за работа в ограничени пространства и при утежнени условия, както и към проектиране на специални взривни работи", се казва в нея.

На брифинг преди медии в петък сутринта служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че Шишков е бил с 35% изгарания и силно обгазяване. Медиците се борят за живота на дъщеря му, която е с 85% изгаряния, което според лекарите е "несъвсместимо с живота".

От Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" съобщиха, че спешно се търсят кръводарители за Кристина Петрова Шишкова.

Кръвната група няма значение.

Според информацията на МВР в складовете са останали още двама души – 22-годишният син на собственика на фирмата и друг мъж на 60 години.


Какво знаем за взривовете край Елин Пелин

Загинал е мъжът, настанен в "Пирогов" след взривовете, двама души още са в неизвестност

Властите започват евакуация на хора, които живеят в района на Гара Елин Пелин (Обновена)

От фирмата собственик на горящия склад не знаят какво е предизвикало взривовете


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024