Бивш кандидат на ГЕРБ за районен кмет е назначен за управител на Спортния тотализатор Снимка: © "Капитал"

Българският спортен тотализатор (БСТ) вече си има нов ръководител. Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев е освободил трима от членовете на Управителния съвет на държавното предприятия, като сред тях са изпълнителният директор на БСТ и председателят на борда, става ясно от прессъобщение от ведомството.

Досегашният директор на предприяето Ангел Иванов, който пое поста само преди около три месеца, ще бъде сменен от Георги Тарлеков. В момента той е началник-отдел "Финансово-счетоводни дейности и човешки ресурси" в община "Връбница", съобщава изданието "Mediapool".

Тарлеков досега е бил съветник на спортния министър Илиев по финансовите въпроси. Той е и бивш кандидат на ГЕРБ за районен кмет на столичния квартал "Люлин". В биографичната справка, представена от МС, обаче се акцентира върху това, че той е "финансист с дългогодишен опит в администрацията, мениджмънта и управлението на финанси и проекти". Придобил е магистърски степени по мениджмънт и маркетинг, банки и финансов бизнес и управление на администрацията.

Новината идва малко след като стана ясно, че Държавната консолидационна компания (ДКК) също ще е с ново ръкодство. Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заплаши, че партията му може да напусне управлението. Борисов изрази недоволство, че ПП-ДБ извършвали "поголовни" кадрови смени само с техни хора - като за пример даде именно смените на ДКК и тотото. Промените и в двете предприятия вече са факт.

Освен директорът на Българския спортен тотализатор са освободени и други двама членове на Управителния съвет - Таня Андреева и Галина Заркова. На тяхно място са назначени Рада Гьонова и Петър Пейчев.

Гьонова е описвана като дългогодишен служител на БСТ с експертиза в областта на хазарта. По образование е юрист, също така е магистър по стопанско управление и по право на Европейския съюз.

Пейчев притежава богат опит в реализация на проекти, свързани с аудио-визуални продукти, включително и на такива, финансирани от европейски програми. Бил е управител на водеща продуцентска компания у нас.

Според съобщението на ведомството промяната цели "подобряване на дейността на БСТ, предприемане на мерки за оптимизация и усвояване на възможностите, които законът предоставя за развитие на държавния оператор с цел увеличаване на генерираните приходи и осигуряване на повече средства за спорт чрез отчисленията от БСТ."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

В Деня на Европа кметът на Дупница издигна руското знаме пред общината

Кметът на БСП в Дупница не вижда "нищо лошо" руското знаме да бъде издигнато пред общината на 9 май

18:12 - 09.05.2024
Живот

Boeing – внимание, опасност от силна турбуленция

"Самолетът ни току що се запали", написа пътник от полет със самолет Boeing. Той обаче е поредният потърпевш от подобен инцидент

18:00 - 09.05.2024
Важно днес

Хипермаркетите искат Радев да наложи вето върху регулацията за надценка на хляба

Сдружението за модерна търговия иска президентът да наложи вето върху регулацията на цената на хляба

17:40 - 09.05.2024
Важно днес

Мария Бакалова, Бойко Кръстанов и още 15 българи стават част от Европейската филмова академия

17 български професионалисти от света на киното са приети в Европейската филмова академия

15:28 - 09.05.2024
Важно днес

Ваня Григорова започна кампанията пред ПСА, Митрофанова положи цветя в Лозенец

Румен Радев поздрави участници в забраненото шествие "Безсмъртен полк"

15:14 - 09.05.2024