Дядо Коледа смени шейната със съветски боен танк в Сливен, а после кацна с реактивен самолет в Пловдив Снимка: © Facebook/Сухопътни войски

Сухопътните войски от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен се похвалиха с предпразничен абсурд. По повод предстоящите коледни празници те организираха събитие, на което дядо Коледа да зарадва децата на военнослужещите и цивилните служители. Белобрадият старец обаче смени шейната и елените и вместо това се появи при децата с танк Т-72.

Той беше придружаван от Снежанка, а визитата му изглежда породи вълнение не само сред най-малките граждани на Сливен, но и сред служителите на Центъра, които споделиха за срещата в страницата си във Фейсбук.

Коледното "тържество" се прави за втора година. Изглежда организаторите не са видели нищо обезпокоително в това да го проведат отново - нищо, че само на няколко километра от нас продължава започната от Русия на територията на Украйна пълномащабна война, където танковете Т-72 се използват на фронта, вместо по празници.

Бойната машина е съветско производство и все още се използва от украинските въоръжени сили, които се защитават от непровокираната руска инвазия. Използването ѝ за пресъздаването на коледен дух по-скоро идва да припомни, че комунизмът може и да падна, но соцът още не си е тръгнал, поне в Сливен. Идеята за събитието е дело на полковник Любомир Вачев, а от Центъра описват проявата като "възможност децата на военнослужещите да видят къде работят техните родители".

Междувременно дядо Коледа изглежда е посетил и авиобазата в Граф Игнатиево.

Този път не със съветски боен танк. А с чешки транспортен самолет.

Модела на самолета "издадоха" от авиобаза Крумово - L-410. На Граф Игнатиево, заедно със Снежанка, добрият старец е раздал подаръци на най-малките.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024