Кание Уест вече е отблокиран от Туитър, часове след като Мъск пое контролa над платформата

Профилът на рап изпълнителя Кание Уест в Туитър, който беше спрян в началото на октомври след антисемитски изказвания, отново е активен. Новината идва часове след като милиардерът Елон Мъск придоби компанията след сделка за 44 млрд. долара.

Рапърът, който има над 30 млн. последователи в Туитър, беше отстранен от платформата, след редица обидни изказвания и език на омразата, насочен срещу евреите. В резултат на този скандал той загуби и едно от най-известните си партньорства с модния бранд - "Adidas".

В четвъртък Мъск пое контрола върху Twitter и веднага уволни висшите ръководители в компанията, но и не даде особена яснота как точно ще постигне амбициите си за развиването на мрежата в нова влиятелна медийна платформа. Милиардерът, който е и главен изпълнителен директор на "Tesla", се самоопределя като абсолютист на свободата на словото. По-рано той се обяви, че ще работи за по-малко ограничения на словото в Туитър и ще предотврати превръщането му в ехо камера за омраза и разделение.

Той също така заяви, че ще отмени забраната на Twitter за бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, чийто акаунт беше премахнат след нападението срещу Капитолия в САЩ. В петък Тръмп заяви, че е щастлив, че Twitter вече е в "сигурни ръце".

По-рано през октомври Уест обяви намеренията си да закупи Parler - едно от любимите места за "изява" на крайнодесните екстремисти в САЩ.

женски кецове от партньорството на кание уест и adidas yeezy Драмите на Кание Уест продължават: adidas се отказа от бизнес за милиарди с Yeezy заради имиджа му

Свръхбогатите хора като Елон Мъск, Доналд Тръмп и Кание Уест все повече се интересуват от купуване на социални мрежи Тръмп, Мъск, Кание: Свръхбогатите купуват социални мрежи, но защо?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на многохиляден протест и освирквания

Хиляди протестираха в Малмьо срещу участието на Израел в "Евровизия"

09:40 - 10.05.2024
Важно днес

В Деня на Европа кметът на Дупница издигна руското знаме пред общината

Кметът на БСП в Дупница не вижда "нищо лошо" руското знаме да бъде издигнато пред общината на 9 май

18:12 - 09.05.2024
Живот

Boeing – внимание, опасност от силна турбуленция

"Самолетът ни току що се запали", написа пътник от полет със самолет Boeing. Той обаче е поредният потърпевш от подобен инцидент

18:00 - 09.05.2024
Важно днес

Хипермаркетите искат Радев да наложи вето върху регулацията за надценка на хляба

Сдружението за модерна търговия иска президентът да наложи вето върху регулацията на цената на хляба

17:40 - 09.05.2024