Социалисти бламираха провеждането на днешния Национален съвет на БСП Снимка: © Screenshot

Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага за 10 февруари, съобщават от пресцентъра на партията, след като то беше бламирано от вътрешната опозиция на Корнелия Нинова.

Причините за непровеждането му са три, посочват от партията:

  • Заради лошото време в страната най-отдалечените делегации не са успели да пристигнат навреме.
  • Част от членовете на Националния съвет са ангажирани днес по места с преговори за състава на районните избирателни комисии.
  • Членове на Националния съвет, които са присъствали, но са отказали да се регистрират "с цел да провалят участието на БСП в предстоящите избори".

Следващата събота БСП има Конгрес, който също предизвиква брожения вътре в левицата. Костадин Паскалев, който е част от опозиционното ново ляво обединение, с добре познати от миналото имена, коментира.

"Надявам се да се уточни делегатският състав на конгреса, тъй като бяха направени поредица от безобразия". Нинова е обвинявана, че противоуставно са били отстранени делегати. Паскалев смята, че са отстранени критични към лидерството на партията гласове.

Очакваше се днес Националният съвет на БСП да одобри коалиционната формула за участие в парламентарните избори и да определи график за провеждане на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областни съвети за подреждане на листите по район.

Трябваше да бъде направен и отчет за свършеното от депутатите в 48-ото Народно събрание.

В "Денят започва с Георги Любенов" Георги Свиленски от БСП коментира, че лидерският въпрос в БСП не е на дневен ред и предстоящият Конгрес ще бъде рутинен.

"Сергей Станишев не само, че няма, а може би не трябва да се кандидатира за лидер на БСП. Той е нанесъл доста щети на партията и е по-добре да си остане редови член. А и трябва да отговори за най-големия корупционен скандал в ПЕС, докато беше председател. Проблемът с лидерството на Корнелия Нинова е, че не допуска от 7 години вътрешни и външни сили да съберат БСП и ГЕРБ в управлението. Това няма да ѝ го простят никога", каза още Свиленски.

Свиленски беше критичен и към участниците в новото ляво обединение. Специално за Мая Манолова коментира, че е тропала на вратата на Бойко Борисов, за да я направи омбудсман.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024