В синхрон с Нова ТВ: Бивш ръководен кадър в ТВ7 става главен редактор на bTV Новините

Бившият криминален репортер Асен Иванов е новият главен редактор на новините в bTV.

Решението беше обявено броени дни след внезапната смяна на ръководителя на Новинарската дирекция в Нова ТВ Илия Дафов и на главния изпълнителен директор на медията Стефана Здравкова.

От bTV съобщават, че Иванов встъпва в длъжност незабавно, след като досегашният главен редактор на новините Веселина Петракиева е напуснала по свое желание.

Петракиева беше политически журналист с дългогодишен опит, четирикратен носител на наградата „Продуцент на годината“ на bTV.

Професионалният опит на Асен Иванов започва в bTV, но се свързва най-много с работата му в TV7 от времето на управлението ѝ от Николай Бареков и Емил Кошлуков. През 2015 г. той става изпълнителен продуцент на Новините на ТВ7.

През 2017 г. се връща в bTV, а четири години по-късно става заместник-главен редактор на bTV Новините и продуцент на новинарско съдържание, след като Антон Хекимян беше поел функцията на директор "Новини, актуални предавания и спорт".

Името му се спрягаше като вероятен "наследник" на Хекимян след внезапното му решение да стане кандидат на ГЕРБ за общински съветник.

Тази позиция обаче още не е запълнена. В момента временно се управлява от главния изпълнителен директор на bTV Media Group Ралф Бартолайт.

"Асен Иванов е сред професионалистите с доказан опит в нюзрума на bTV и има дълъг стаж в редакцията. Убеден съм, че заедно ще продължим да произвеждаме качествени новини и журналистика на най-високо ниво", казва Ралф Бартолайт.

Интересното е, че официалната биография на Асен Иванов, с която е преставен в корпоративното съобщение, изобщо не споменава 5-годишния му стаж в ТV7. Вместо това се говори за "кратко прекъсване" на работата му в редакцията на bTV, което е приключило през 2017.

Знаковите смени в bTV и Нова ТВ стават на фона на две поредни решения на Комисията за защита на конкуренцията, които засягат компаниите-собственици на двете най-големи частни национални телевизии.

В началото на февруари КЗК разреши на "Юнайтед груп" да поеме пълен контрол върху доставчика на сателитна телевизия "Булсатком" въпреки критиките от страна на конкурентните на "Виваком" телекомуникационни оператори и политическите критики от страна на Кирил Петков. Сделката беше одобрена въпреки сериозните критики на зам.-председателя на комисията Димитър Кюмюрджиев за необоснованост на пазарния анализ.

"Юнайтед груп" е и собственик на най-голямата медийна група "Нова Броудкастинг груп".

Две седмици по-късно КЗК одобри и сделката, с която чешкият фонд PPF Group продаде 50% + 1 акция от собствеността на Yettel на Emirates Telecommunications Group Company (e&) - компания, в която 60% от акциите се контролират от правителството на Обединените арабски емирства.

PPF Group e собственик на bTV Media Group, макар че тя не беше част от конкретната сделка за активи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бъдещето на Северна Македония в ЕС е поставено на карта с победата на ВМРО-ДМПНЕ на изборите "2 в 1"

На втори тур страната избра първата жена министър-председател

22:44 - 08.05.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" продължава с рокадите в администрацията

Служебният кабинет смени още четири областни управители

21:15 - 08.05.2024
Важно днес

Певицата Роксана се оказа водач на листа от партията на Радостин Василев

Наричат я още Кралицата на ромската музика

18:00 - 08.05.2024
Важно днес

Лондон гони руския военен аташе, няма да търпи действията на Москва

Ще бъде отнет и дипломатическият статут на някои руски имоти

17:32 - 08.05.2024
Европейски дневници

Пловдив посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 3: Пловдив

16:46 - 08.05.2024
Живот

Потребител на Firefox държи 7400 отворени "таба" от години. И не планира да ги затвори

Браузърът не натоварва оперативната памет на компютъра, казват от Mozzila

16:02 - 08.05.2024