"Трима са освободени, мисля, че това е знакът, който трябва да разчетем. Насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано. Трябва да продължат проверките и тези, които биеха хора паднали, обикновени протестиращи и журналисти, трябва да напуснат структурите на МВР. Това бяха много малка част от служителите на реда там и искам да поздравя останалите, че не позволиха да се поддадат на провокацията", каза премиерът Николай Денков по повод скандала с насилието от страна на МВР по време на протеста срещу Българския футболен съюз, докато посрещаше българския отбор по шахмат на летището.

"Ако министърът продължава да си затваря очите и да замазва тези проблемите, тогава щях да си тръгна, той в момента тръгна в правилната посока, надявам се да го извърви докрай", коментира още Денков.

По-рано днес министър Калин Стоянов даде пресконференция, на която обяви, че са се справили като "истински професионалисти" и че тече вътрешна проверка. За момента трима са временно отстранени - един от тях е командир на отделение, а двама са старши полицаи

Тази сутрин пред Nova съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков каза, че номинацията на Калин Стоянов за министър е дошла от ГЕРБ, след като преди това са били отхвърлени няколко други кандидатури. От днес нататък този министър е тяхна отговорност, заяви още Кирил Петков.

На 17 ноември, ден след протеста срещу ръководството на БФС, от "Продължаваме промяната - Демократична България" поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Два дни по-късно премиерът Николай Денков заяви, че ще се отнесе към Стоянов според това как министърът ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие по време на протеста и постави ултиматум - министърът трябва да осъди насилието, или самият той ще подаде оставка.

Снимки от протеста в София срещу БФС Като по сценарий. Или ретроспекция на една кървава нощ

Междувременно от bTV са се свързали с 19 годишното момиче, което е бито умишлено от служител на реда. Девойката е под голям стрес, не излиза вкъщи от страх, че може да срещне насилника си.

Проверка по наличните кадри от вечерта на протеста на Булевард България показа, че полицаите масово са прикривали опознавателните си знаци.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024