ПП-ДБ иска Борислав Сарафов да бъде изслушан в парламента заради убийството на "Нотариуса" Снимка: © Screenshot

"Продължаваме промяната-Демократична България" ще подкрепи идеята в парламента да бъде създаде комисия, която да разследва обстоятелствата и последствията около убийството на Мартин Божанов, известен с прякора "Нотариуса". Това става ясно от прессъобщение на политическата формация.

Само час по-рано председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски също поиска това. Неговата реакция, както и тази на ПП-ДБ, е в отговор на призив на "Антикорупционния фонд". Гражданската организация призова Народното събрание да създаде анкетна комисия, която да провери всички изнесени факти за престъпната мрежа на Мартин Божанов - "Нотариуса". Предложението ще бъде обсъдено на редовното заседание на ПП-ДБ по-късно днес.

От ПП-ДБ настояват и по случая в парламента да бъде изслушан и главният прокурор Борислав Сарафов.

"Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт", се казва в тяхна позиция.

"Показанията и разкритията, които в последствие съдия Владислава Цариградска направи в национален ефир, ни дават силно основание за безпокойство", допълват още от ПП-ДБ.

Божанов беше застрелян на 31 януари в София, като се предполага, че неговата дейност е причина за убийството. От години той е подозиран в различни измами.


Още по темата:

Делян Пеевски - председател на ДПС Пеевски иска парламентарна комисия да проверява мрежата на "Нотариуса"

Убитият Мартин Божанов - Нотариуса е разследван за заплаха срещу магистрати


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Европейските посланици пиха мазно кафе с Пеевски

В навечерието на изборите европейските дипломати се срещнаха с елита на ДПС

14:48 - 11.05.2024
Важно днес

Бойко Рашков е завел иск за 50 000 лв. срещу Тошко Йорданов и Станислав Балабанов

Повод са техни изявления, свързани с временната парламентарна комисия „за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях“.

13:04 - 11.05.2024
Важно днес

800 протестиращи се опитаха да щурмуват фабрика на Tesla в Германия

Стотици протестиращи, които се противопоставят на разширяването на завода на Tesla в Грюнхайде, влязоха в сериозни сблъсъци с полицията.

10:57 - 11.05.2024
Важно днес

Как Си Дзинпин прилага стратегията "Разделяй и владей" в Европа

Китайският президент приключи обиколката си в Европа

10:07 - 11.05.2024