Тракерът на частния самолет на Мъск отново е в Twitter - но с друго име и подход

Седмица след като профилът, който проследяваше частния самолет на Илон Мъск, беше забранен в Twitter - създателят му Джак Суини си направи нов акаунт.

Новият профил се казва @ElonJetNextDay и целта му е да продължи да следи пътуванията с частния самолет на милиардера, но с 24-часово закъснение.

Предишният акаунт на Суини с 530 хил. последователи - @ElonJet, беше забранен в Twitter въпреки обещанията на Мъск да не му посяга. Преди две години 20-годишният студент стартира акаунта, в който чрез публични данни започна да картографира полетите на частния самолет на Мъск.

Собственикът на Twitter аргументира блокирането на @ElonJet с новата политика на компанията, според която потребителите нямат право да разпространяват информация за реалното местонахождение на друго лице.

Новият профил на практика попада в рамките на наскоро обявените правила за безопасност, тъй като информацията, която споделя се съобщава с 24-часово закъснение. Така той реално не предава информация за местонахождение в реално време. Не е ясно обаче дали възраждането на проекта ще предизвика нови действия от страна на Twitter.

В интервю за американския сайт "Insider" Суини заяви, че засега профилът не е напълно автоматизиран и ще пише публикациите ръчно.

20-годишният Суини не беше единственият потърпевш от новата политика на социалната мрежа. Компанията, контролирана от Мъск закри и други акаунти, включително тези на журналисти от "New York Times", "Washington Post" и CNN, които са отразявали казуса между Мъск и профила @ElonJet. Някои от журналистите бяха върнати в платформата няколко дни след решението.

Междувременно профилът, проследяващ частните полети на милиардера, откри нов дом в социалната мрежа Mastodon, която към момента се счита за основния конкурент на Twitter. В нея профилът вече има 67 хил. последователи.

илон мъск и джаред кушнър в катар Над 57% от 17 млн. гласували искат Мъск да се оттегли като директор на Twitter (обновена)

Илон Мъск наруши мълчанието си и коментира резултатите от анкетата за неговата оставка Мъск проговори, след като потребителите гласуваха оттеглянето му от Twitter


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024