Тракерът на частния самолет на Мъск отново е в Twitter - но с друго име и подход

Седмица след като профилът, който проследяваше частния самолет на Илон Мъск, беше забранен в Twitter - създателят му Джак Суини си направи нов акаунт.

Новият профил се казва @ElonJetNextDay и целта му е да продължи да следи пътуванията с частния самолет на милиардера, но с 24-часово закъснение.

Предишният акаунт на Суини с 530 хил. последователи - @ElonJet, беше забранен в Twitter въпреки обещанията на Мъск да не му посяга. Преди две години 20-годишният студент стартира акаунта, в който чрез публични данни започна да картографира полетите на частния самолет на Мъск.

Собственикът на Twitter аргументира блокирането на @ElonJet с новата политика на компанията, според която потребителите нямат право да разпространяват информация за реалното местонахождение на друго лице.

Новият профил на практика попада в рамките на наскоро обявените правила за безопасност, тъй като информацията, която споделя се съобщава с 24-часово закъснение. Така той реално не предава информация за местонахождение в реално време. Не е ясно обаче дали възраждането на проекта ще предизвика нови действия от страна на Twitter.

В интервю за американския сайт "Insider" Суини заяви, че засега профилът не е напълно автоматизиран и ще пише публикациите ръчно.

20-годишният Суини не беше единственият потърпевш от новата политика на социалната мрежа. Компанията, контролирана от Мъск закри и други акаунти, включително тези на журналисти от "New York Times", "Washington Post" и CNN, които са отразявали казуса между Мъск и профила @ElonJet. Някои от журналистите бяха върнати в платформата няколко дни след решението.

Междувременно профилът, проследяващ частните полети на милиардера, откри нов дом в социалната мрежа Mastodon, която към момента се счита за основния конкурент на Twitter. В нея профилът вече има 67 хил. последователи.

илон мъск и джаред кушнър в катар Над 57% от 17 млн. гласували искат Мъск да се оттегли като директор на Twitter (обновена)

Илон Мъск наруши мълчанието си и коментира резултатите от анкетата за неговата оставка Мъск проговори, след като потребителите гласуваха оттеглянето му от Twitter


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Stadler Polska се отказа oт поръчки за милиард за нови влакове на БДЖ

Полската компания се отказа от договор за нови електрически мотриси

18:07 - 24.07.2024
Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024