Задържаният за подкуп общински служител от Варна се оказа член на младежкото ГЕРБ Снимка: © Facebook/Славена Точева

Единият от задържаните за подкуп общински служители във Варна е член на младежката организация на ГЕРБ. Това съобщава изданието "Дневник", като се позовава на снимки в социалната мрежа Facebook, на които въпросният Камен Ел-Хаббал е забелязан на партийно събитие.

Снимките са от профила на бившия депутат от ГЕРБ и републикански шампион по преференциален вот Славена Точева и датират от 28 февруари 2023 г. Те са направени във връзка с работна среща на МГЕРБ, която се е състояла във Варна.

"Днес във Варна от МГЕРБ проведохме работна среща. На нея обсъдихме предизвикателствата на предстоящата предизборна кампания. Ще работим, за да постигнем още по-добри резултати от тези на миналогодишните избори. Нека си пожелаем УСПЕХ!", пише Точева в публикация към снимката.

Камен Ел-Хаббал е мъжът най-вдясно. Депутатката Славена Точева е с бялата риза в средата.

Сега за първи път обаче става ясно, че той всъщност е бил част от младежката структура на ГЕРБ. Ел-Хаббал и друг общински служител бяха хванати с белязани пари, като цялата сума е 2000 евро. Те бяха задържани на външния паркинг на общината, като към момента властите провеждат проверка.

Точева беше избрана два пъти за народен представител с рекорден брой преференции, като името ѝ е свързвано с варненския бизнесмен Дидо Дънката. Впоследствие обаче тя напусна парламента малко след като Иван Портних изгуби кметското място в морската столица.

В профила на бившата депутатка има и друга снимка, на която тя позира с Камен Ел-Хаббал, а пред тях има торта с логото на ГЕРБ.

Камен Ел-Хаббал е заемал длъжността инспектор по строителен контрол в община Варна от август 2021 г., като е назначен с подпис на заместника на Иван Портних - Тодор Иванов.

В сряда главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди, че Ел-Хаббал има криминално минало.

Той е бил осъден на пробация и обществено полезен труд заради извършен грабеж, а по-късно е бил реабилитиран. Това обаче по никакъв начин не е възпрепятствало назначаването му на поста инспектор по строителния контрол към общината.

Освободиха един от двамата служители на Община Варна, задържани с подкуп

Двама служители на Община Варна са били задържани с подкуп (Обновена)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024