Блокирани са пътища край Стара Загора заради нов протест на миньори Снимка: © Screenshot

Миньори отново излязоха на протест в Старозагорска област. Заради демонстрацията движението по пътищата в района е затруднено.

От пътната полиция съобщават, че движението по пътя Стара Загора - Казанлък е временно спряно. В района на село Змеево протестиращи блокират трафика и се налага колите да изчакват на място.

Протестиращите ще преминат по Подбалканския път, за да достигнат Сливенска област. Очаква се движението около Нова Загора също да бъде временно спряно около 17:00 часа днес.

Демонстрацията е организирана от сдружение "Миньори и енергетици заедно". Още в началото на март от там излязоха с няколко основни искания. Те настояват държавата да спре плащането на въглеродните емисии от централите в Маришкия басейн до изграждането на завод за тяхното улавяне.

Това са първите протести на енергетици за тази година. През септември и октомври 2023 г. те проведоха подобни демонстрации, като отново затрудниха пътната обстановка и блокираха части от автомагистрала "Тракия".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Филмът за Доналд Тръмп шокира Кан. Екипът на кандидат-президента заплаши със съд

Сцена с предполагаемо изнасилване във филма предизвика широк медиен отзвук

10:00 - 21.05.2024
Живот

Нина Добрев е хоспитализирана след тежък инцидент с мотопед

35-годишната българка сподели своя снимка, на която се вижда как лежи на болнично легло, с гипс на коляното и шина на врата.

08:48 - 21.05.2024
Важно днес

Девет души са арестувани в Полша за предполагаем руски заговор за саботаж

Арестуваните - украински, беларуски и полски граждани, са обвинени в "побои, палежи и опити за палежи".

07:40 - 21.05.2024