Let that sink in: Мемето, което вдъхнови Мъск да влезе в офиса на Туитър с мивка в ръце

Милиардерът Илон Мъск вече официално притежава Туитър. Тази седмица той се появи в централния офис на компанията, за да загатне първоначално новината за новата си придобивка, като направи това по особено сензационен начин - като държеше в ръцете си кухненска мивка. Това обърка хиляди хора в социалните мрежи, но зад постъпката му има съвсем логично обяснение или по-скоро меме.

Във видеото, разпространено от самия Мъск, главният изпълнителен директор на "Tesla" държи мивката във фоайето на сградата на Туитър. Към него той пише: "Влизам в централата на Twitter - let that sink in!".

Изразът е игра на думи между английски идиом "Помислете си малко над това" и съвсем буквалния смисъл на фразата: "пуснете мивката да влезе". В първия случай думата sink е използвана като глагол със значение за "осмислям, разбирам напълно", а в другия като съществително, означаващо в буквален превод мивка.

Това обаче е много повече от игра на думи. Мъск реално пресъздава меме, разпространявано в интернет от дълго време. То представлява снимка на мивка, поставена на входна врата с надпис: "let that sink in" (пуснете мивката да влезе). Мемето най-често се използва в онлайн ситуации, когато някой напише дълъг коментар или като отговор, за да означи, че думите му имат по-дълбок смисъл.

Първият път, когато изображението е използвано, е в платформата Tumblr. През март 2014 г. потребител с никнейма dutchstar използва обработената с фотошоп снимка като отговор на друг потребител. Това е първият известен случай, в който смешката се появява в интернет пространството.

Към момента на писане на тази статия публикацията на Мъск е събрала над 1 млн. харесвания в Туитър. А хуморът на американския милиардер вдъхнови хиляди потребители на платформата да споделят свои собствени мемета относно случката.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посреща роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024
Живот

Модните тайни на Gen Z

Новата кампания на Fashion Days е посветена на The Gatekeepers

11:43 - 18.04.2024