НС прие оставката на Лена Бориславова и се разпусна до сряда Снимка: © Булевард България

Народното събрание прекара малко повече от 30 минути в последното си пленарно заседание за седмицата - време, което стигна за гласуване на оставката на Лена Бориславова и за създаване на комисия по изработване на нов правилник.

21 април (петък) беше обявен за неработен ден за парламента по искане на ДПС, тъй като съвпада с Рамазан байрам.

Още в сряда Мустафа Карадайъ предупреди, че ще поиска спиране на работата на Народното събрание заради отсъствието на депутатите - мюсюлмани.

Оставката на Бориславова беше очаквана още ден преди свикването на парламента. Юристката поиска да се откаже от депутатския си мандат, след като реши да се занимава с кампанията на ПП-ДБ за местните избори. Междувременно тя и годеникът ѝ Мирослав Иванов обявиха, че очакват бебе.

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС беше избран за председател на Временната комисия за изработване на проект за правилник на НС.

В нея ще участват още Христо Гаджев (ГЕРБ), Никола Минчев и Людмила Илиева (ПП-ДБ), Петър Петров и Цвета Рангелова (Възраждане), Хамид Хамид и Йордан Цонев (ДПС), Мая Димитрова и Иван Иванов (БСП), Павела Митова и Гроздан Караджов (ИТН).

Тя ще приема предложения за промяна на правилника до 24 април.

Следващото заседание на Народното събрание ще бъде на 26 април (сряда).


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024