Резултатите от изборите на живо: 7 партии влизат в 45 Народно събрание

Първи данни от паралелното преброяване на "Алфа Рисърч" и "Галъп" на парламентарните избори:

Следете всичко от изборния ден на живо с "Булевард България":

08:11 ч. - Според данни на Централната избирателна комисия след 42,47% обработени протоколи от гласуването – в парламента влизат шест партии (екзитполовете добавят към тях и ВМРО). Информацията е обновена последно в 7:30 ч. на 5 април и показва, че ВМРО засега не преминава 4-процентовата бариера, а „Има такъв народ“ изпреварва БСП като втора политическа сила.

Към момента първи са ГЕРБ с 24,15%, ИТН е с 19% подкрепа, следва БСП с 14,88%. „Демократична България“ изпреварва ДПС при малко над една трета обработени протоколи с 10,97% срещу 8,71% за Движението за права и свободи.

Сутрешни новини: Кои партии влизат в парламента при над 42% обработени протоколи от ЦИК

Последни границата минават от „Изправи се! Мутри вън!“ на Мая Манолова и „Отровното трио“ с подкрепа от 5,08%. Засега ВМРО са с 3,58 на сто от гласовете, като според екзитполовете партията на Красимир Каракачанов е около границата от 4%.

Ясни са и първите резултати от чужбина. Партията на Трифонов печели с почти двойна преднина вота на българите зад граница, сочи резултатът на ЦИК при 86,8% от обработените протоколи. За "Има такъв народ" са гласували 29,8 %, втора е "Демократична България" с 16,8%, ДПС има 14,6%. ГЕРБ е с едва 8,7%, а БСП - 6,5%.


08:10 ч. - 6 партии и коалиции влизат в следващия парламент, според 95% от извадката от екзитпол на "Галъп":

ГЕРБ-СДС - 25.2%
ИМА ТАКЪВ НАРОД - 17.5%
БСП - 15.2%
ДПС - 11%
ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - 10.4%
ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! - 4.9%
ВМРО - 4%
ВЪЗРАЖДАНЕ - 2.3%
ВОЛЯ И НФСБ - 2.1%
РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ - 1.4%
АТАКА - 0.5%
АБВ - 0.5%
ДРУГА - 5%

00:30 ч. - 100% от паралелното преброяване на "Алфа"
1) ГЕРБ - 25,2%
2) Има такъв народ - 17,1%
3) БСП - 15,7%
4) ДПС - 10,7%
5) Демократична България - 9,9%
6) Изправи се.. - 4,6%
7) ВМРО - 4%

23:21 ч. - 60% от паралелното преброяване на "Алфа Рисърч" - "Има такъв народ" вече е втора политическа сила и при техния анализ.

1) ГЕРБ - 25,1%
2) "Има такъв народ" - 16,7%
3) БСП - 16,5%
4) ДПС 11,6%
5) Демократична България - 9,8%
6) Изправи се! Мутри, вън! - 4,5%
7) ВМРО - 4%
Под три процента са: "Воля и НФСБ", "Възраждане", "Републиканци за България", "Атака", АБВ и др.
23:15 ч. - 75% от паралелното преброяване на "Галъп"
1) ГЕРБ - 25,7%
2) Има такъв народ - 16,2%
3) БСП - 15,1%
4) ДПС - 11,9%
5) Демократична България - 9,1%
6) Изправи се! Мутри, вън! - 4,5%
Под въпрос за влизане в Народното събрание е ВМРО - 3,9%
Според Първан Симеонов - листата на Васил Божков БНО излиза с около 3 процента в предварителните данни на "Галъп".
Под 3 процента остават "Възраждане", "Воля", "Републиканци за България", "Атака", АБВ и др.
22:30 ч. - Високата избирателна активност в чужбина наложи печатане на допълнителни бюлетини
"Във връзка с безпрецедентната избирателна активност в Инсбрук и Залцбург в Австрия министерството на външните работи поиска и получи разрешение от ЦИК секционните избирателни комисии в двата града да разпечатат допълнително общо 400 бюлетини", съобщиха от МВнР.
Според предварителните анализи на база предходните избори през 2017 г. - преди вота до двете избирателни секции бяха изпратени по 400 бюлетини. В Инсбрук предварително са били подадени 142 заявления за гласуване, а в Залцбург – 126.
Допълнителни бюлетини са били разпечатани и във Фулъм, Великобритания.

21:24 ч. - Слави Трифонов поздрави гласувалите български граждани с публикация във Facebook, а не публично, защото е със симптоми на Covid-19 и се е самоизолирал.

"Но това не е важно. Важно е това, което се случи днес. Важно е това, което вие направихте днес. Ако сте си задавали въпроса как изглежда суверенът, ето така изглежда. Обикновено след изборите всички партии се обявяват за победители. Днес победителите сте вие! Вие си поискахте властта и промяната е неизбежна", написа лидерът на "Има такъв народ". Партията му е трета сила според екзитполовете към този момент, но "Галъп" го нареждат дори преди БСП.

21:11 ч. - Как изглежда възможното разпределение на мандатите според екзитполовете на "Алфа" и "Галъп"

20:50 ч. Как промениха гласа си избирателите на големите партии от 2017 г.

Голямото мнозинство от хората, които са гласували за ГЕРБ на парламентарните избори през 2017 г., се е консолидирало отново зад Бойко Борисов, но най-значително преливане на гласове е отбелязано в посока на "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Според екзитпола на "Алфа рисърч" - около 9% от гласоподавателите на ГЕРБ на миналите избори този път са предпочели да гласуват за партията на Трифонов.

Разсейването на гласове от някогашните избиратели на "Обединени патриоти" в посока на "Има такъв народ" е още по-видимо. 15% от хората, които казват, че са дали бюлетина за ОП през 2017 г., сега са гласували за Трифонов. 33% от избирателите на патриотите са останали лоялни на ВМРО на Красимир Каракачанов. Само 13% са избрали "Воля и НФСБ", а 18 на сто са се разделили между останалите политически партии, които не успяват да прескочат границата от 4%.

20:34 ч. - Лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова обяви „победа за протестния вот“ на парламентарните избори.

Лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова обяви „победа за протестния вот“ на парламентарните избори. Тя каза, че няма да се коалира с ГЕРБ и ДПС, а според нея ВМРО няма да попадне в 45-ия парламент, въпреки че според екзитполовете преминава 4-процентовата граница.

“Аз мисля, че трябва да изчакаме окончателно резултатите, за да видим дали една от патериците на ГЕРБ ще влезе в парламента (б.а. – ВМРО). Протестният вот е първа политическа сила, както от „Изправи се. Мутри вън!“ прогнозирахме".

20:12 ч. - Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов не обяви с кого би се коалирала партията му, след като стана ясно, че най-вероятно прескача 4-процентовата бариера.

„Нека да видим какво мислят отделните политически лидери. Има два варианта – да надделее политическият егоизъм и борбата за власт или вариантът на здравия разум и грижата за хората. Ако надделее здравият разум, партиите трябва да намерят общ език по 4-5 въпроса – Covid-кризата, демографската катастрофа и така нататък“, каза Каракачанов.

20:08 ч.

"Направихме реална кампания в нереални условия. Това, което казахме на обществото, е, че България се нуждае от промяна. Мисля, че бяхме чути и се надяваме на добър резултат." - това беше първата реакция от страна на Хасан Азис (ДПС, кмет на Кърджали) след изборите. ДПС остава четвърта политическа сила, доколкото може да се съди по екзитполовете.

"Ако стратегическите цели на България надделеят, мисля, че може да има успехи и в този парламент", каза той.

20:06 ч. - Първи реакции в ГЕРБ и БСП

Очаква се БСП да даде пресконференция преди 21 ч., според информация на БНТ. В централата на ГЕРБ вече се събира ръководството на партията и се очаква премиерът Бойко Борисов да направи изявление по-късно.

20:00 ч. - Първи данни от екзитполовете на "Алфа Рисърч" и "Галъп"

Седем партии ще влязат в 45 Народно събрание според данните на "Алфа"

Данните на "Галъп" показват по-различна картина - "Има такъв народ" изпреварва с малко БСП

19:42 ч. - ЦИК: Обобщената изборна активност към 17 ч. е 40,18%

18:46 ч. - Над 430 души са гласували в секциите в УМБАЛСМ „Пирогов“, обяви директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов пред bTV.

„В „Пирогов“ направихме традиционна секция за пациенти, които не са с Covid-19, и за персонал. Повече от 300 човека са гласували в нея, което е висока избирателна активност. Имаме и мобилна секция в Covid-отделението, където са гласували около 130 души“, добави той и отбеляза, че след имунизацията на персонала болницата има изграден „колективен имунитет“.

„Аз гласувах рано в моята секция, с хартиена бюлетина. Беше спокойно, спазваха се противоепидемичните мерки“, отбеляза Балтов.

18:15 ч. - ЦИК обяви 39,99% избирателна активност в страната към 17 ч.

Към този час най-висока е избирателната активност в Смолян - 46.91%, а най-ниска - в Разград (35.55%). Общо на последните парламентарни избори активността е била малко над 54 на сто.

Изборният ден няма да бъде удължен и в повечето секции ще приключи в 20 ч. Възможно е той да продължи максимум до 21 ч., при желание на избирателите, които на са успели да гласуват, обявиха от ЦИК.

Комисията е получила общо 187 сигнала за нарушения в изборния ден, от които 86 са за организацията на изборния процес, 44 – за ограничения на правата на избирателите, а 57 са за неработещи машини.

В цялата страна има 400 неработещи машини, от които 320 са във Велико Търново, където гласуването с устройствата беше преустановено.

18:05 ч. - Ограничават правото на застъпниците и наблюдателите сред българите в чужбина.

И още един проблем с изборната администрация зад граница - журналистът Ваня Креймър, която живее в Чикаго, съобщава, че в избирателната секция не й разрешават да присъства като застъпник или като наблюдател. Причината: тя е вписана като резервен член на секционната комисия, а според Изборния кодекс "едно лице не може да участва в повече от едно качество в един вид избор".

Проблемът възникна още преди седмица, когато представителите на местните общности, които активно помагаха в организацията на секции за гласуване, бяха отхвърлени като редовни членове на местните комисии от ЦИК - вместо това на тяхно място бяха назначавани "партийни парашутисти".

Въпреки всичко имената на активистите са останали като "резерва" на комисиите, а сега това се ползва като формален аргумент, за да не получат право да наблюдават изборния процес. Сигналите за подобни ограничения вече са няколко.

18:00 ч. - Бюлетините може да свършат в някои секции в Австрия заради високия интерес

Активността на българските граждани в Австрия е толкова висока, че на места има опасност да свършат наличните бюлетини, според информация на блога "Melange Bulgaren". Във Велс са доставени общо 200 бюлетини, а само към 14.00 ч там са гласували 170 човека). Подобна е ситуацията в Линц, Залцбург и Инсбрук, където бюлетините са насвършване, съобщават местните хора.

17:00 ч. - Към 17.00 часа, според прогнозните резултати на "Алфа Рисърч", избирателната активност е 37,8%.

16:19 ч. - Първа присъда за купуване на гласове

Гласуване с чужди лични карти, агитация в изборния ден и сигнали за купуване на гласове – жалбите на партии, коалиции и граждани от цялата страна започнаха само няколко часа след началото на изборния процес.

Гласуване с чужди лични карти, агитация и купуване на гласове - сигналите за нарушения започнаха

Вече има и издадена присъда по бързата процедура. "Наказание от 11 месеца условно с изпитателен срок от 3 г. и лишаване от право да заема изборна длъжност за 2 г. постигна прокуратурата спрямо лице, привлечено като обвиняем по бързо досъдебно производство за предлагане на имотна облага с цел склоняване упражняване на избирателно право в полза на определен кандидат", съобщиха от държавното обвинение.

14:45 ч. - Машинното гласуване може да спре и в София-област

В 26-ти избирателен район в София-област е възможно да бъде спряно гласуването с машини, съобщава БТА, цитирайки информация от районната комисия. От РИК твърдят, че при няколко машини се е получило разместване на преференциите.

Причината е софтуерен проблем, който според РИК е твърде вероятно да засегне и останалите машини. За всички 22 общини на София-област машини са разположени в 269 стационарни секции.

От районната избирателна комисия са изпратили предложение за спиране на машинното гласуване. Чака се окончателното решение на ЦИК. До момента машинното гласуване беше преустановено във Велико Търново, а сигнали за проблеми с него има и в Добрич, където въпреки всичко ЦИК не възнамерява да го спира.

От Централната избирателна комисия уточниха, че в Добрич са направени проверки от страна на РИК и е отчетено, че липсата на опцията "Не подкрепям никого" в някои от машините не е проблем, защото тя не е свързана с крайния изход на изборния процес, а само с избирателната активност. От ЦИК обявиха още веднъж, че подадените гласове с машини във Велико Търново и Добрич ще бъдат отчетени.

14:00 ч. - Избирателната активност към 12 ч. е над 18%

Избирателната активност в страната към 12 ч. е 18,14%, обявиха от ЦИК при последното обновяване на данните. До момента са гласували най-малко 1,18 млн. избиратели.

На предишните парламентарни избори активността е била между 20 и 25% за цялата страна в часовия диапазон 12-13 ч., показват данните на ЦИК. Според информацията в сайта на комисията - най-висока е в областите Сливен и Монтана - над 24 на сто, а най-ниска е в Кърджали - 12%. В Пловдив-град тя също е ниска - под 13 на сто, а в София-град варира от 14 до 17,6% в различните райони.

Около 22% е била избирателната активност към 13 часа по данни от екзитпол на социологическа агенция „Галъп“. За сравнение – към този час на изборите през 2017 година активността е била над 25%.

12:50 ч. - В Добрич машинният вот също може да бъде преустановен

След като във Велико Търново вече няма машинно гласуване, изцяло към вот с хартия може да преминат избирателите и в област Добрич. Причината е, че в някои от устройствата там не съществува опцията „Не подкрепям никого“.

Освен това са разменени имена на кандидати в листите, а едно от тях се повтаря – вместо осем, има 9, съобщиха от ЦИК, цитирани от bTV. В момента комисията решава дали да прекрати използването на машините за целия МИР-Добрич.

12:37 ч. - Мая Манолова призова за "активност, активност, активност"

"Гласувах за смяна на караула, за това, което скандираха българите на площадите", каза лидерът на "Изправи се.БГ". "За премахване на мафията от властта, за по-високи доходи, подкрепа на малките фирми в условията на Covid, за подкрепа на децата, на самотните родители".

"Браво, българи, опровергахте социолозите, които вещаеха ниска избирателна активност. Не се уплашихте от дъжда, от Covid, от натиск. Продължавайте така. Нека гласуването да е масово. Днес вие сте властта. Така че – активност, активност, активност", добави тя.

12:00 ч. - Избирателната активност е 7,6% към 10 ч.

Централната избирателна комисия съобщи първите данни за избирателната активност в страната. Към 10 ч. в избория ден тя е 7,6%.

Най-висока е в Монтана - 11 на сто, а най-ниска е отбелязана в Силистра - под 4%, обявиха от ЦИК.

Показателят се формира от всички, упражнили правото си на глас, а обявеният общ брой избиратели е 6.7 млн. души. ЦИК ще обяви промяната към 13 ч., 17 ч. и 20 ч.

Според „Тренд“ – избирателната активност към 10 ч. е 8,2%. Това обяви социологът Анастас Стефанов в ефира на Нова ТВ. В същия час през 2017 до урните са отишли 8,44 на сто от имащите право на глас.

„Алфа Рисърч“ даде данни за избирателната активност към 9:30 ч. Според тях тогава тя е била 6 на сто за цялата страна. Общо на миналите парламентарни избори активността беше 54,07%.

11:42 ч. - Румен Радев: Изборите трябваше да са още миналата година

Президентът Румен Радев упражни правото си на глас машинно, призова българите да гласуват и обяви, че парламентарните избори трябваше да се проведат още миналата година.

„Изборите трябваше да бъдат много по-рано, още миналата година. Хаосът щеше да бъде избегнат, животът на хората – съхранен“, каза Радев. „Поздравявам всички членове на комисии, застъпници и наблюдатели в тези времена на пандемия“.

„Това не беше класическа предизборна кампания. Трябваше да видим сблъсък на идеи и визии, а не го видяхме. Очаквам стабилен парламент“.

Румен Радев: Изборите трябваше да са още миналата година, за да се избегне хаосът

Той призова всички български граждани да „вземат съдбата в своите ръце“ и да гласуват. Според него – тези избори са „първа стъпка към нормалността, законите и правилата, към отприщването на огромния потенциал, който народът носи“.

„Призовавам всички българи да гласуват, иначе историята ще ни прати на поправителен по демокрация“, каза Радев.

11:10 ч. - Спряха машинното гласуване във Велико Търново

Машинното гласуване в целия 4-ти МИР във Велико Търново е преустановено заради проблеми с машините, за които по-рано днес съобщиха от „Демократична България“. Тъй като листите на ДБ са разбъркани и това създава затруднения, гражданите в избирателния район ще подават гласове само на хартия, обявиха от ЦИК на пресконференция. Решението не е временно, а окончателно.

Гласовете на хората, които са ги подали чрез машина, ще бъдат зачетени. Ще бъде съставен частичен протокол. Преференциите също ще бъдат зачетени. В листата на ДБ първите трима кандидати са се появявали на последните три места, но вотът ще бъде зачитан по отбелязаното име, а не по номер, казаха от ЦИК.

От ЦИК добавиха, че в една от секциите в Бургас са били предоставени химикали с черен, а не със син цвят, както гласят наредбите на комисията. По-късно те са сменени, а бюлетините ще бъдат зачетени като действителни, въпреки че са отбелязани с друг цвят.

Има и няколко сигнала за агитация в избория ден, но от ЦИК казаха, че това не е в техните компетенции.

„Подвижните секции за хора с увреждания са 283, в болниците са 199, а за карантинирани и изолирани – 146. Общо са 12 630. В това число влизат и 465 зад граница".

11:03 ч. - Костадин Ангелов: "Гласувайте, взели сме всички мерки в секциите"

"В секциите има всичко необходимо, взели сме всички мерки. Искам да направя апел – да излязат, да гласуват, да си сложат маските, за да може в края на деня да бъдем доволни", каза здравният министър.

"Гласувах за един свят без пандемия, за края на този кошмар. Ще продължаваме да водим битката.

10:45 ч. - Корнелия Нинова: Машинното гласуване намалява риска от фалшификация на вота

Лидерът на БСП Корнелия Нинова защити машинното гласуване въпреки десетките сигнали за проблеми в цялата страна. Социалистите настояваха дълго за доставяне на машини за изборите, защото това "намалява риска от фалшификация на вота".

"Изненадана съм, че толкова рано има такава избирателна активност", каза лидерът на БСП. "Моментът е решаващ за България, гласувайте. Аз гласувах за промяна и стабилност. Да излезем от дъното на всички мрачни класации. За здрав и образован народ с работа, високи заплати и пенсии. Гласувах за справедлива България. Това е възможно, зависи от всеки един от нас. Призовавам ви да гласувате за настоящето и бъдещето".

10:00 ч.: РИК във Велико Търново може да спре машинния вот

Районната избирателна комисия във Велико Търново започва проверка дали да бъде спряно машинното гласуване в областта. Причината е сигнал от една от коалициите, че листата ѝ в машините за гласуване в различни секции във Велико Търново е „разбъркана“. Според информация на Христо Иванов - става въпрос за "Демократична България". "Има някакви нередности, надявам се да влезе в ред", каза той.

Десетки сигнали за проблеми с машините за гласуване в страната

"Около 30 минути след първия сигнал разбрахме, че подредбата на имената на кандидатите ни в цялата област Велико Търново са сгрешени", разказа пред "Дневник" Людмила Илиева, която е кандидат за народен представител на "Демократична България".

При натискане на бутоните за преференции се появяват имена, които са различни от подредбата, одобрена с решение на РИК. От коалицията настояват машинното гласуване там да бъде преустановено.

Не е ясно какво ще се случи с гласовете на хората, които до момента са гласували. Машинното гласуване засега продължава.

В София също има проблем с машините - една от тях, в 93 СУ, е паднала на земята, но след това е била поправена и машинното гласуване е продължило. В секции в Ихтиман и Златица има сигнали за проблеми с устройствата.

При инсталирането на машините се е установило, че 10 от тях не са в добро състояние и е решено, че в тези секции няма да има машинно гласуване, обявиха от ЦИК. Ако машина за гласуване се развали, тя не се подменя или ремонтира, гласуването продължава само с бюлетини.

10:00 ч. - Красимир Каракачанов гласува

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов упражни правото си на глас в Плевен. "Гласувах за това, което имаме като политика много отдавна – продължаващо увеличаване на доходите, за традиционното българско семейство. Каквото реши народът, това ще бъде. Политиците обичат да се правят на големи социолози. Аз съм убеден, че в този мандат ние свършихме много работа – това, което бяхме обещали. Ще продължаваме в тази посока", каза той.

"Парламентът определено ще бъде шарен. Надявам се да бъде национално отговорен. Има партии, които искат повече да нанесат щети на управляващите, а не да направят нещо полезно. Партиите не искат да са национално отговорни и не поставят интересите на българите над собствените си политически интереси", смята Каракачанов.

09:35 ч.: Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ гласуваха на хартия

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган упражни правото си на глас с хартиена бюлетина, а пресцентърът на партията излъчи на живо във Facebook гласуването му, провело се без присъствие на медии.

Междувременно лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ гласува в Кърджали също на хартия. „Гласувах за рестарт на държавността, за възстановяване на нормалността в политиката, за възстановяване на демокрацията в България“, каза той.

„Надявам се машинното гласуване да няма онези проблеми, които се видяха през 2019“, добави лидерът на ДПС.

09:30 ч. - Христо Иванов: „Да гласуваме за промяна“

Съоснователят на „Демократична България“ Христо Иванов упражни правото си на глас и призова гражданите да гласуват. „Трябва да излезем и да гласуваме за промяна и за това България наистина да има демокрация. За свобода, законност и модернизация“, каза той.

„Гласувах с хартия, защото разбираме, че има нередности с машините. Призовавам всички граждани да излязат и да гласуват – независимо от хаоса, който беше допуснат от ЦИК“, добави Иванов.

„Работим за това изборите да бъдат честни. Инвестираме сериозно доброволческо усилие това да се случи и очаквам те да са честни“, каза лидерът на „Демократична България“.

08:45 ч.: Бойко Борисов гласува в Банкя

Тази сутрин премиерът гласува с хартиена бюлетина в Банкя. „Близо 50 милиона лева за ваксините, близо 50 милиона за машинното гласуване – толкова много искаха машинно гласуване. Близо 9600-10 000 машини са взети и разнесени за чисти и прозрачни избори. Това струва много пари. Над 150 млн. според мен ще излязат“, каза той във включване на живо във Facebook.

Борисов гласува на хартия в Банкя, заяде се с Радев и отчете, че това са "най-скъпите избори"

Премиерът не пропусна отново да се заяде с президента Румен Радев, който насрочи вота на 4 април. Според Борисов – това е трябвало да се случи седмица по-късно, за да може страната да излезе от пика на третата вълна на Covid.

„Можеше да е със седмица по-късно, ако не беше инатът на президента. Виждате данните – 18% положителни проби днес, слизаме от третата вълна, минахме половин милион ваксинирани. След една седмица щяхме да сме в по-добра кондиция“, каза той. „Пожелаваме честни и почтени избори“.


Избори 2021: Какво ще видим в студиата на големите медии на 4 април

От Лондон до Сидни: Огромни опашки от българи, желаещи да гласуват


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Бизнес

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

За първи път сред задълженията му ще бъде дизайнът на модни колекции за висшата мода

07:46 - 29.03.2024
Важно днес

Русия отново атакува енергийната инфраструктура на Украйна

При една от атаките е пострадало 5-годишно момиченце

07:46 - 29.03.2024
Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024