Военният министър на САЩ Лойд Остин отново е приет в болница по спешност Снимка: © Getty

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е приет в болница и вече е прехвърлил задълженията си на своя заместник. Това стана ясно от изявление на Пентагона.

Остин е транспортиран до военна болница, където ще бъде лекуван заради "симптоми, които предполагат спешен проблем с пикочния мехур". Лекарите му заявиха, че все още не е ясно колко дълго той ще остане там.

Те посочват, че настоящият здравен проблем "не се очаква да промени очакваното му пълно възстановяване" и че прогнозата за рака му остава отлична.

За приема на министъра в лечебното заведение са уведоми както неговият заместник, така и Белият дом и членовете на Конгреса. Съобщенията изглежда имат за цел да покажат прозрачност около здравословното състояние на военния министър и наблегнаха на факта, че множество високопоставени служители в правителството на САЩ са били информирани.

През януари Остин прекара няколко дни в болницата "Уолтър Рийд", където се лекуваше след усложнения, свързани с неотдавнашна операция от рак на простатата.

Той беше хоспитализиран около Нова година със силни болки в крака, бедрото и корема поради усложнения, свързани с операцията. Макар и това да е личен здравословен проблем казусът предизвика общественото внимание в САЩ, след като стана ясно, че високопоставени служители не са знаели за състоянието на Остин.

За операцията не е била информирана и администрацията на президента Джо Байдън - каквато е редовната практика за подобни случаи в САЩ. Пентагонът дори започна свое вътрешно разследване заради това.

Впоследствие министърът на отбраната каза, че "дълбоко съжалява", че не е успял да уведоми по подходящ начин обществеността и се извини лично на Байдън.

Остин трябваше да пътува до Брюксел тази седмица за среща в сряда, посветена на продължаващата война в Украйна. Все още не е ясно дали престоят му в болницата ще попречи на тези планове.

Още по темата:

Лойд Остин - военен министър на САЩ Разкриха диагнозата на военния министър на САЩ Лойд Остин, за която "никой не знаеше"

Военният министър на САЩ Лойд Остин Престоят на Лойд Остин в болница е бил пазен в тайна и от БайдънАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Петьо Петров - Еврото е в "близка на нас страна", според СДВР

Любена Павлова е "свързващото звено" на групите на Еврото и Нотариуса

09:15 - 22.02.2024
Важно днес

Основен свидетел по делото "Осемте джуджета" е разпитван 49 пъти

Илия Златанов разказа за 35 кг. злато и 560 хиляди евро, които са предадени на бившата съпруга на Пепи Еврото и прокуратурата

07:56 - 22.02.2024
Важно днес

Протест в София след освобождаването на шофьора, убил 15-годишния Филип

37-годишният Петър Тодоров беше пуснат от съда под домашен арест

18:16 - 21.02.2024
Живот

Майкъл Сера ли се оказа създателят на CeraVe? Супербоул разкри загадката

„О, не знаехте ли? Истината се крие пред очите. Аз съм CeraVe“

16:50 - 21.02.2024
Важно днес

Прокурор и следовател отричат познанство с Нотариуса, не знаели и за клуба за магистрати

Радослав Димов и Ясен Тодоров сами поискаха да бъде изслушани по случая

16:38 - 21.02.2024