Защо брифингите на Националния оперативен щаб ще липсват дори на хората, които не ги гледаха? Политиката на мерките или комуникацията на мерките станаха причина за по-шумно недоволство? Как Covid-19 създаде рядката ситуация, в която журналистите имат пълна свобода да задават най-важните въпроси на властта - и как те се възползват от свободата си?

Защо последните смъртни случаи на лекари от Сливен и София трябва да ни напомнят за това, че битката далеч не е спечелена? И дали времето на строгите мерки ще бъде последвано от фаза на строга лична отговорност в общество, което едва сега започва да осъзнава колко е важно да бъде сплотено?

И още: за #НитоденбезМангъров и за спрелия часовник, който показва точно време два пъти в денонощието. За 614-те "човеконенавистнически фамилии, обединения транснационален капитал и зомби-риториката от Народна република България в съботния ефир на БНТ. За това, което би се случило, ако всички български туристи се спуснат по команда към Слънчев бряг, за да "спасят" летния сезон. За риторичните хитове на Николина Ангелкова. И за Homeland - сериалът, който ни запали по сериалите.

Всичко това можете да чуете в 23-ти епизод от подкаста "Животът и други неща":

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

МУТАФЧИЙСКИ ГО НЯМА, СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА!

ОБЯСНЕНО: МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК ДА СЕ ЗАРАЗИ С COVID-19 ПРИ СПОРТУВАНЕ В ПАРКА

И ВСЕ ПАК ШВЕДСКИЯТ МОДЕЛ НЕ Е ТОВА, КОЕТО СИ МИСЛИТЕ

TОЗИ ПЪТ ЛЕШОЯДИТЕ НЕ СА МЕДИИТЕ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024