Въпреки овациите в Кан "Furiosa" отбеляза най-ниския успех в боксофиса от 29 години насам Снимка: © Getty Images

Въпреки 8-минутни овации на фестивала в Кан и отличните отзиви от критици екшън филмът "Furiosa" (Фюриоза) не успява да привлече публиката. Предисторията на "Mad Max" с Аня Тейлър-Джой и Крис Хемсуърт в главните роли отбеляза най-ниския старт в американския боксофис през май от близо три десетилетия.

Филмът на режисьора Джордж Милър зае първото място в САЩ през уикенда, който беше празничен заради честването на Деня в памет на загиналите войниците (Memorial Day). Обикновено това е денят, който бележи началото на сезона на холивудските блокбъстъри. През годините с този ден са синхронизирани премиерите на "Джурасик парк", "Топ Гън: Маверик", "Карибски пирати: На края на света" и други.

"Furiosa" обаче влиза в историята с най-слаб успех в този празничен уикенд от 29 години насам. От петък до неделя той е събрал 25,6 млн. долара, според прогнозните оценки на Warner Bros. В глобалния боксофис екшънът събира 58,9 млн. долара от общо 76 пазара. За сравнение бюджетът на филма е близо 168 млн. долара.

Последният филм №1, който има по-нисък успех в уикенда за Деня в памет на загиналите войниците, излиза чак през 1995 г. Това е семейната комедия "Casper" (Каспър), която събира 22 млн. долара в първите си няколко премиерни дни. Данните, разбира се, се отнасят към този период от американската икономика и не са съобразени с инфлацията.

Киносалоните продължават да нямат успех с блокбъстърите. Претендентите за такива като "Kingdom of the Planet of the Apes" и "Thr Fall Guy" не дебютираха с особено високи резултати - съответно 58 млн. долара и 33 млн. долара. Индустрията се надява, че прожекциите на предстоящите "Deadpool & Wolverine" (Дедпул и Върколакът) и анимациите "Despicable Me 4" (Аз, проклетникът 4) и "Inside Out 2" (Отвътре навън 2) по-късно през годината ще променят тази тенденция.

Дотогава общите продажби на билети упорито изостават с 22% в сравнение със същия период миналата година.

В рамките на кино фестивала в Кан "Furiousa" направи своя дебют, който беше посрещнат с близо 8-минутни овации. Действието във филма се развива в постапокалиптичен свят преди събитията от "Mad Max: Fury Road".

Историята разказва за младата Фюриоза преди срещата ѝ с Лудия Макс. Докато светът се разпада, тя е отвлечена от Зеления оазис на Майките и попада в ръцете на военачалника Дементус. В крайна сметка лоялността ѝ не се свързва с никого и тя се среща с мистериозен воин насред Пустошта, като двамата се съюзяват, за да вземат в свои ръце ценна стока - петрол.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

САЩ дават 5 млн. долара за информация, свързана с Ружа Игнатова

Българските власти ще ѝ повдигнат задочно обвинение

14:04 - 26.06.2024
Важно днес

Какво казаха ЕЦБ и Еврокомисията за България и еврозоната (Обновена)

България ще поиска извънреден доклад от ЕЦБ в края на годината

13:35 - 26.06.2024