Федералното правителство на Германия публикува видео, в което отдава почит на един необичаен герой в борбата срещу пандемията Covid-19 – човека, който лежи на дивана и не излиза от вкъщи.

Рекламата, озаглавена „#Специални герои – Заедно срещу корона“, представлява клип с продължителност 1:35 мин., който призовава гражданите да последват примера на Антон Леман. Действието се развива десетилетия след 2020, а той разказва как страната е преборила епидемията, когато е бил на 22 години.

Възрастният мъж се връща към „зимата на 2020“, когато е преминал своята „служба“ за Германия, оставайки у дома.

„Мисля, че беше през зимата на 2020, когато всички погледи бяха насочени към нас. Току-що бях навършил 22, учех инженерство в Кемниц. И тогава втората вълна пристигна“, разказва Леман на фона на драматична музика.

„22 – на тази възраст искаш да правиш партита, да учиш, да се запознаваш с нови хора и да излизаш с приятели за по питие. И все пак – съдбата имаше други планове за нас“, споделя възрастният мъж.

„Невидима опасност заплаши всичко, в което вярвахме“, казва Леман, докато действието се пренася в хола на млад мъж, който лежи на дивана и яде пица. „Изведнъж се оказа, че съдбата на страната ни е в нашите ръце“.

Австрия срещу втората вълна: Словашкият модел на тестване плюс "Не излизай от вкъщи"

„Събрахме целия си кураж и направихме всичко, което се изискваше от нас. Единственото, което сторихме, беше… нищо. Абсолютно нищо. Бяхме мързеливи като еноти“.

„Дни и нощи нашите з*дници не помръдваха от вкъщи и така се борихме срещу разпространението на коронавируса. Диванът беше фронтовата линия. Търпението беше нашето оръжие“, разказва Леман.

„Понякога усмивката се връща на лицето ми, когато си спомня за онези времена. Това беше нашата съдба. Ето така се превърнахме в герои. Тогава, през корона-зимата на 2020“, казва възрастният мъж.

А рекламата завършва с призив от федералното правителство: „И вие може да се превърнете в герои, като останете у дома“.

Съоснователят на BioNTech Угур Шахин: Животът ще се върне към нормалното през зимата на 2021

Германия е отчела почти 800 хиляди положителни проби на коронавирус от началото на пандемията. Жертвите в страната са повече от 12,5 хиляди.

Правителството реши да наложи частична блокада, която да продължи един месец. Втората вълна в началото на ноември създаде нови проблеми относно разпространението на Covid и в опит то да бъде овладяно, бяха затворени ресторанти, барове и спортни зали. Намален бе и максималният брой хора, които могат да се срещат на публични места, както и по домовете.


Да обиколиш света насред пандемията: Без прекачване, без jet lag, без багаж

Писна ви от COVID? Малдивите ви предлагат да прекарате цялата 2021 на остров

Урок по добър пиар: Казахстан взе марковата фраза на Борат за новата си рекламна кампания


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024