Нов изпълнителен директор застава начело на Карлсберг в България Снимка: © Карлсберг България

Карлсберг България ще има нов изпълнителен директор от 1 септември. Управлението на компанията поема Теодор Несторов. Той ще отговаря за бизнес резултатите и бъдещото развитие на Карлсберг на българския пазар.

Компанията е водещ производител на бира у нас и е една от най-бързо развиващите се компании в бранша. Карлсберг България разполага с две пивоварни – в Шумен и в Благоевград.

Продуктовото портфолио на Карлсберг България включва българските марки Пиринско и Шуменско пиво, а също световно познатите бири Carlsberg, Tuborg, Zatecky. Сред напитките, които компанията предлага на българския пазар, е сайдерът Somersby и други.

Кариерата на Теодор Несторов в Карлсберг България започва през 2014 г. като бранд мениджър за локалните марки (Шуменско) и с работата си допринася съществено за техния ръст на пазара, отчитат от компанията.

Преди да заеме ръководната роля, от 2018 г. Несторов е маркетинг директор в Карлсберг България и с работата си спомага за увеличаването на пазарния дял на компанията и удвоява премиалните продажби.

Той има богат опит в маркетинг комуникациите, рекламата, стратегическото планиране и управлението на екипи.

От компанията отчитат, че Теодор и силният му маркетинг отбор успяват да позиционират марката "Шуменско" и тя се изкачва 5-а на 2-ра позиция на пазара. Екипът въвежда поредица от успешни иновации и кампании, които печелят престижни отличия.

Благодарение на кампанията „Навън с Пиринско“ за пръв път българска марка печели престижната европейска награда Effie и затвърждава лидерската позиция на пазара.

Теодор Несторов е магистър по Стратегически маркетинг от Birmingham University, a бакалавърската си степен по Бизнес администрация е завършил в солунския филиал на Shefield University.

Преди да започне работа в Карлсберг, Теодор Несторов има опит на различни маркетингови позиции и е отговарял за някои от най-големите марки и продукти на пазара за шоколад и кафе в България.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024
GEN Z дневници

VOL.22: Как изкуственият интелект разбуни Евровизия, не плюйте абитуриентите и Гала ще става баба

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на “Булевард България”?

09:41 - 18.05.2024