Vivacom получи отличието за социално отговорно предприемачество „Бизнес хонорис кауза“ заради подкрепата си за Олимпийските отбори по природни науки. Телекомът спечели наградата в категорията „Принос за развитие на образованието. Телекомът осигурява помощ за отбора по природни науки през последните две години чрез инициативата Операция „Жълти стотинки“.

Кампанията „Бизнес хонорис кауза“ е инициатива на „24 часа“, която има за цел да награди социално отговорните компании, които повишават качеството на живот в регионите в страната, където развиват дейността си. Това са бизнеси, коитоподпомагат училища, болници, възстановяват културно-исторически обекти, грижат се за природата, организират стажантски програми, помагат на деца, лишени от родителски грижи.

„Vivacom има редица програми, чрез които дава възможност на младите хора да развиват своите знания, умения и таланти още докато учат - лятната ни стажантска програма, техническата академия, практикантската програма и други. Но признанието за инициативата Операция „Жълти стотинки“ има и огромна емоционална стойност за нас, защото е свързано и с подкрепата на невероятните надежди от Олимпийските отбори по природни науки, които Vivacom подкрепя при подготовката им за участие в международни състезания“, коментира Любомир Малоселски, Директор „Продукти и услуги“ във Vivacom, който прие наградата от името на телекома.

Business Honoris Causa

В края на юни Vivacom отбеляза десетото юбилейно издание на Операция „Жълти стотинки“, благодарение на която подкрепи Олимпийските отбори по природни науки с общата сума от над 53 000 лева. Тази сума бе използвана за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика, химия и млади физици в различни международни състезания.

Vivacom, заедно със стотиците партньори в цялата страна и посланиците на Операция „Жълти стотинки“ през годините са заставали зад значими социални каузи, които променят живота на деца в неравностойно положение към по-добро или подкрепят младите хора в разгръщането на техните таланти.

Събраните и дарени средства в десетте издания на инициативата са над 790 000 лева.

От 2010 година досега инициативата е подкрепила още 4 каузи:

  • създаването на първия Център за деца с дислексия и аутизъм;
  • изграждане и функциониране на 2 центъра за временно настаняване от семеен тип за изоставени бебета - проект на фондация „Надежда за малките“;
  • изграждане и функциониране на 2 наблюдавани жилища за временен подслон на младежи, напуснали домовете за сираци - проект на Фондация за социална промяна и включване;
  • и подпомагане на функционирането на „Център за Надежда“ за деца с множествени увреждания в София - проект на фондация "I can too".

Съдържание от Vivacom


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И България се сети да заведе иск срещу "Газпром" за спрения газ

"Булгаргаз" иска 400 млн. евро от руската компания за претърпени вреди

12:10 - 16.05.2024
Технологии

Google дарява 1 млн. долара на INSAIT за развитието на АI

Средствата ще отидат за стипендии на млади учени

11:18 - 16.05.2024
Важно днес

В Сърбия задържаха мъж за заплахи срещу президента Вучич

Заплахите се отправени под пост на Вучич, осъждащ покушението срещу Роберт Фицо

10:28 - 16.05.2024
Живот

Повече часове на работа - по-нисък данък. Как Германия ще стимулира икономиката си

Страната обмисля мерки, за да накара хората да работят повече от 41 часа седмично

10:20 - 16.05.2024
Кино и сериали

HBO MAX пусна първи тийзър на сериала "Дюн: Пророчеството"

Действието се развива 10 000 години преди събитията в едноименните популярни филми, базирани на фантастиката на Франк Хърбърт.

10:03 - 16.05.2024
Важно днес

Експерт по сигурността: Има сили извън Словакия, които биха имали полза от покушението срещу Фицо

Според Иван Анчев грешките в охраната на премиера показват непрофесионализъм

09:10 - 16.05.2024