Louis Vuitton "нашари" световните забележителности като продължение на кампанията с Яйои Кусама Снимка: © Snap Inc / Louis Vuitton x Yayoi Kusama

След като Louis Vuitton преобрази водещия си магазин на "Шанз-Елизе" в Париж в тематиката на съвместната колекция с Яйой Кусама, сега е ред и на няколко световни забележителности.

Louis Vuitton, Луи Витон, магазин, париж, Шанз Елизе, Яйои Кусама, скулптура, попарт, точки, полка Louis Vuitton на "Шанз-Елизе" се преобрази в чест на най-продаваната жива художничка в света - японката Яйои Кусама

Колкото и влиятелен да е луксозният бранд, трудно биха му позволили да "нашари" Айфеловата кула или Статуята на Свободата просто така. Хубавото е, че при наличието на добавената реалност (AR), не се и налага.

Все пак не мислете, че е невъзможно марка да брандира национална забележителност. Пример за това е Bottega Veneta, която превзе Великата китайска стена по повод Китайската нова година през 2022 г.

Обектите, които Louis Vuitton украсява, са Триумфалната арка, Айфеловата кула, Статуята на свободата, Тауър Бридж, Природонаучният музей и Националната галерия в Лондон.

„Искахме да направим нещо в огромен мащаб, което освен това има значение. "Боядисването" на най-големите забележителности и паметници в света е изявление, което правим по същия начин, по който преобразихме своите бутици и магазини“, коментира Джефри Перес, ръководител на луксозния отдел на компанията, с която LV си партнира за ефектите Snap (компанията майка на Snapchat).

„Това е начин екипите на Louis Vuitton и Кусама да покажат мостът между онлайн и офлайн света - те рисуват дигитално своите точки в реалния свят. Добавената реалност е свързана с „истинския свят “, казва Перес.

AR е най-здравословният начин да мислим за еволюцията на уеб пространството. Тя е вкоренена в реалния живот и в хората – интегрираме я вместо да бягаме във VR (виртуална реалност).

Кампанията е създадена с помощта на камерата Landmark на Snap, която се задейства с отваряне на приложението Snapchat. Хора в Лондон, Париж, и Ню Йорк могат да видят "точките" на забележителностите, като отворят камера-режима на Snapchat или влязат през уеб страницата на Louis Vuitton.

Това е поредна активация на луксозния бранд и най-продаваната жива художничка. През декември те превзеха тематичния 3D билборд Cross Shinjuku Vision в Токио, в магазина на 5-о авеню в Ню Йорк бе поставен движещ се робот.

Партньорството между Louis Vuitton и Snap е продължение на някои от по-ранните експерименти на марката с приложението, започнали през 2019 г. Един от първите е чантата Keepall на Върджил Абло, която през камерата на Snapchat изглежда сякаш от нея капе боя.

Джефри Перес твърди, че партнирането с лукса е част от стратегията за разширяване на Snap.

Травми, бягства, кражби. Коя е Яйои Кусама - най-успешната жива художничка, Марк Джейкъбс Травми, бягства, кражби. Коя е Яйои Кусама - най-успешната жива художничка

20-те най-успешни модни бранда за 2022 досега и маркетинговите решения, които ги направиха такива


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Изтекли документи доказват плановете на Путин за световна кибервойна

Файловете Вулкан разкриват как руските служби ползват частни компании за кибератаки

21:03 - 30.03.2023

Илина Мутафчиева: Държавата сме ние самите и от нас зависи да имаме нормален живот

Защо човек от неправителствения сектор решава да влезе в политиката?

19:51 - 30.03.2023

Здравното министерство подписа договора за медицинските хеликоптери

Първата от шестте въздушни линейки трябва да бъде доставена през декември 2023 г.

19:49 - 30.03.2023

Русия обвинява България и Чехия, че ремонтират украински вертолети без лиценз

Москва твърди, че е забранила износ на резервни части, който е забранен много преди това от европейските санкции

18:29 - 30.03.2023

Ръководителят на МОК отхвърли критиките и се застъпи за връщането на руснаците в спорта

критиките на правителствата към завръщането на Русия в спорта са достойни за съжаление

17:24 - 30.03.2023

Всеки стажант във Vivacom ще черпи знания и опит от различни отдели на компанията

360-градусов професионален опит предлага Vivacom по повод 20-ата годишнина на стажантската си програма

17:24 - 30.03.2023

„Несравним цвят и яркост“: Диамантът The Eternal Pink отива на търг за $35 млн.

Цветните диаманти, особено розовите, напоследък достигат най-високи цени

17:11 - 30.03.2023