Снимка: © Getty Images

На 70-годишна възраст почина Алек Джон Сач - басистът и съосновател на легендарната група Bon Jovi. Това съобщиха музикантите в социалните мрежи.

„Сърцето ни е разбито да чуем новината за смъртта на нашия скъп приятел. Той беше неповторим. Като съосновател на Bon Jovi, Алек беше неразделна част от формирането на групата“, се казва в изявлението.

Джон Сач играе важна роля в привличането на китариста Ричи Самбора и барабаниста Тико Торес.

„Честно казано, ние намерихме пътя един към друг чрез него – той беше приятел от детството на Тико и доведе Ричи да ни види как свирим. Алек винаги беше див и пълен с живот. Днес тези специални спомени предизвикват усмивка на лицето ни и сълзи в очите. Много ще ни липсва.", се казва в съобщението на музикантите.

Алек е роден в Ню Йорк. Той е ветеран в процъфтяващата музикална сцена на Ню Джърси, където изгрява Bon Jovi. Свири с групата по време на нейния разцвет през 80-те и е част от нея единадесет години. През 1994 г. я напуска, като на негово място застава басистът Хю Макдоналд.

През 2018 г. Сач отново се присъединява към Bon Jovi - за въвеждането на групата в Залата на славата на рокендрола. На церемонията говори с любов и умиление за времето си със своите колеги и приятели, като казва: „ Обичам ги до смърт. Винаги ще ги обичам."

„Когато Джон Бон Джоуви ми се обади и ме помоли да бъда в неговата банда преди много години, бързо осъзнах колко сериозен е той – имаше визия, която искаше да постигнем. И аз съм много щастлив, че бях част от тази визия", казва Алек Сач в речта си на церемонията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море