Порноактрисата Сторми Даниелс свидетелства в най-странното дело срещу Тръмп Снимка: © Getty Images

Светът се нагледа на какви ли не абсурди по време на управлението на Доналд Тръмп като президент на САЩ, но може би най-странният епизод са показанията на бившата порноактриса Сторми Даниелс пред съда в Манхатън.

Тръмп е подсъдим за това, че е платил 130 000 долара, за да не позволи на Даниелс да компрометира президентската му кампания през 2016, като разкрие, че е имала афера с кандидата на Републиканската партия.

Делото е само част от съдебните проблеми на бившия президент, но е може би най-скандалното заради репутационните щети, които му нанася.

В продължение на часове Даниелс разказва пред съда за кариерата си в порнографската индустрия, за сексуалните си отношения с Тръмп и за последващите негативни преживявания - всичко това в качеството си на свидетел на обвинението.

Залата на съда в Манхатън е първото място, в който тя и Тръмп се събират заедно от 2007 г. насам.

Тя твърди, че е имала кратка афера с Тръмп през 2006, когато той беше по-известен с телевизионното си риалити "Стажантът" - малко по-рано той е сключил брак с последната си съпруга Мелания.

Отношенията им в този период нямат толкова голямо значение, колкото фактът, че Тръмп се е опитал да си купи мълчанието на Даниелс и да прикрие следата към плащането във финансовите си отчети преди изборите.

Опитът за подобен тип влияние върху вота е престъпление в САЩ.

При запознанството им Сторми Даниелс е на 27 години, докато Доналд Тръмп е на 60. Тя описва връзката им като "много кратка".

Посочва, че Тръмп е бил на възрастта на баща ѝ, когато са се срещали - а той я сравнявал със собствената си дъщеря Иванка, защото "и тя е умна, руса и красива, а останалите я подценяват".

От свидетелските ѝ показания става ясно, че Тръмп я е поканил на вечеря и я е приел в хотелската си стая. Обсъждал е с нея възможността да я включи в ТВ-предаването си, за да ѝ осигури по-добър живот. Интересувал се е и чисто професионално от индустрията на филмите, в които тя се снима.

Пред съда Даниелс разказва за това как Доналд Тръмп е лежал по тениска и боксерки на леглото в хотелската стая, докато я чака да излезе от банята, как намерението му да спи с нея е било недвусмислено и как той е застанал на пътя ѝ към вратата - но без да излъчва заплаха или принуда.

Подробните ѝ обяснения стигат до момента, в който тя разказва как са правили секс без презерватив и в каква поза са се намирали - преди съдията да я предупреди да отговаря само на конкретни въпроси и да не се отклонява. Тя твърди, че след половия акт си е тръгнала по най-бързия начин. Споделила е пред много хора за това, че се е срещнала с него, но малцина са знаели за сексуалната афера, отчасти защото Даниелс се чувствала "засрамена".

Тръмп е продължил да я търси по телефона с надеждата да се видят отново, но не се е стигнало до нищо друго.

През 2011 г. обаче непознат мъж се е доближил до нея на паркинг и я е заплашил - Даниелс твърди, че това я е накарало да не говори публично за връзката си с Тръмп.

Старата афера се появява отново на повърхността през 2015, когато Тръмп решава да се кандидатира за президент. Първоначално PR-агентът на Сторми Даниелс е искала да продаде историята ѝ на медиите, но не е открила купувачи до последния момент.

През октомври 2016 в разгара на изборите изтича тайния компрометиращ запис от "Access Hollywood", в който Тръмп разказва за похожденията си по жени и за навика си да ги опипва, без тяхно разрешение.

Тогавашният адвокат на Тръмп Майкъл Коен влиза в преговори с Даниелс, за да я накара да подпише споразумение за конфиденциалност срещу сумата от 130 000 долара. Документът е подписан с фалшиви имена от името на "Пеги Питърсън" и "Дейвид Денисън", съответно за Сторми Даниелс и Доналд Тръмп.

Актрисата твърди, че е приела условията не заради алчност, а от страх за детето си. Разкритието на връзката ѝ с Тръмп се случва през 2018 г. през статия в Wall Street Journal, а животът на Даниелс се превръща в "хаос", по собственото ѝ определение.

Адвокатите на Доналд Тръмп са опитали да дисквалифицират Сторми Даниелс като свидетел, твърдейки, че тя е компрометирала делото с показанията си и че търси единствено финансова изгода от него.

На въпроса дали е станала порноактриса, защото иска повече пари, Даниелс отговаря: "Нима ние всички не искаме да изкарваме повече пари от работата си?".

Разпитът на актрисата все още не е приключил. Очаква се в четвъртък той да продължи пред съдебното жури.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Спасителни екипи издирват президента на Иран след инцидент с хеликоптер (Обновена)

Към момента няма информация какво е състоянието на Ебрахам Раиси

16:36 - 19.05.2024
Важно днес

Киев обвинява Русия, че атакува цивилни в Харковска област

Русия включи евтини, но смъртоносни планиращи бомби във войната в Украйна

11:46 - 19.05.2024
Живот

Адв. Мария Шаркова и спортът, който ѝ спаси живота

Move Her Mind, или защо жените трябва да спортуват

11:11 - 19.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ се обявиха против идеята ББР да отпуска безплатни кредити за държавни служители

Предложението е на служебната власт, но според ПП-ДБ това е опит за купуване на гласове от ГЕРБ на гласове

10:39 - 19.05.2024