В София вече има улица "Милен Цветков" Снимка: © Булевард България

Улица в София вече носи името на журналиста Милен Цветков. Тя се намира в район "Подуяне", където е адресът и на последното работно място на журналиста - ТВ1. Предишно наименование на улицата бе "549", а решението за смяна бе взето от Столичния общински съвет през месец май.

Улицата е разделена на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „Владимир Вазов“ и започва от бул. „Владимир Вазов”, непосредствено срещу стадион „Георги Аспарухов“, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. „Резбарска“ и завършва преди Малашевските гробища.

Втората част се намира на юг от бул. „Владимир Вазов“ и на изток от стадион „Георги Аспарухов“.

Предложението улицата да бъде преименувана дойде от колегите на Милен Цветков от ТВ1, а вносител на идеята в СОС е съветникът Симеон Ставрев (ДБ):

„Колегите на Милен Цветков от ТВ1 предложиха сегашната улицата „549“, на която се намира телевизията в район "Подуяне", да носи неговото име, за което подготвиха и подписка, която е приложена към доклада. Смятам, че тяхното предложението заслужава да бъде подкрепено, защото Милен Цветков е оставил ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София“, посочва Ставрев.

На 19 април се навършиха две години от смъртта на Милен Цветков.

Популярният телевизионен водещ загина в катастрофа през 2020 г. , когато 22-годишният Кристиан Николов се вряза в колата на Цветков на кръстовище пред столичния мол „Парадайз“. Младежът се движи с превишена скорост.

Журналистът почина вследствие на причинените от инцидента травми, а разследването установи, че Николов е шофирал под въздействието на четири различни вида упойващи вещества.

На първа инстанция подсъдимият беше осъден на 9 години затвор заради причиняване на смърт по непредпазливост. Съдебният процес продължава.

Осъдиха Кристиан Николов на 9 г. затвор за смъртта на Милен Цветков


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024