Ако Коцев е извършил престъпление - да го разследват, ако му е оказван натиск - това е престъпление, смята Кирил Петков Снимка: © Screenshot

„Само два дни откакто служебното правителство на Борисов и Пеевски управлява, се върнахме към стария модел с огромна скорост," заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

Заради твърденията за оказван натиск към вече вече бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и заради изтичането на следствени документи към медиите, Петков смята, че „прокуратурата отново е бухалка“.

Друг пример, който той посочи, е акцията срещу Настимир Ананиев. Според съпредседателя на ПП сигналът, по който депутатът е проверяван, датира от преди 8 месеца. Петков попита защо МВР и прокуратурата се задействаха точно сега.

"В момента всичките кафяви медии и прокуратурата работят в координация. Почнаха отново да ни плашат, че "няма пари". Утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавки, а на милион и половина пенсионери - няма", каза още Кирил Петков. "Хубавата новина е, че имаме само два месеца от този ужас", каза още той.

Според Кирил Петков от една страна има медийна кампания с кученца и пари, а от другата страна главен прокурор, който казва: "Ще те разследвам, ако не си дадеш оставката".

Ако Живко Коцев е извършил престъпление – да бъде разследван, но ако Живко Коцев е принуждаван да подаде оставка – това само по себе си е престъпление,“ това коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков по повод скандала около главния секретар на МВР.

Петков коментира информацията от Софийска градска прокуратура, според която главният секретар на МВР сам е потърсил среща с и.д. главен прокурор Борислав Сарафов.

"По Конституция Сарафов няма нищо общо с този тип разговори. Защо изведнъж пет човека са в тази среща, които са от различни институции, и нямат нищо общо? Ако има престъпление, да се разследва, но няма никаква логика главен прокурор да казва: ако не си подадеш оставката, ще те разследваме. Това е престъпление,,“ каза Петков.

Петков определи и новия главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев като дясна ръка на вътрешния министър Калин Стоянов.

"Имаме абсолютна ос Пеевски - Борисов, премиер, който му казват какво да прави, министър на вътрешните работи, който е там, за да направи чадър за купения вот, и сега имаме главен секретар, който му е дясна ръка", каза Петков.

Атанас Атанасов от ПП-ДБ добави, че е убеден, че Живко Коцев не е участвал в престъпна дейност. Според него прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати.

Всички пътища водят към "Капитан Андреево"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Дълъг уикенд за учениците: 17 и 20 май са неучебни дни заради матурите

Дните, в които се провеждат изпитите, са неучебни, но работни

18:14 - 16.05.2024
Текстове от партньори

Новият HUAWEI Pura 70 Ultra е начело в класацията на DXOMARK за смартфон камери

Новият флагман на Huawei е най-модерният смартфон за мобилна фотография, предлаган в момента на пазара.

17:46 - 16.05.2024
галерия

Роуд шоуто на подкаста "Европеец" събра в София евродепутати, народни представители и инфлуенсъри

На 15 май те участваха в дискусия за българския интерес в Европейския съюз и обсъдиха къде е мястото на България при вземането на решения на европейско ниво.

16:33 - 16.05.2024