Григор Димитров започва участието си на Ролан Гарос

Григор Димитров започва участието си на Ролан Гарос в неделя. Най-добрият български тенисист ще се изправи срещу 88-мия в ранглистата Александър Ковачевич (САЩ), като двубоят помежду им е втори в програмата на корт №14.

Двамата ще излязат на корта веднага след сблъска между Айла Томлянович (Австралия) и Даяна Ястремска (Украйна), които ще играят от 12:00 часа.

До момента Димитров и Ковачевич не са се изправяли един срещу друг. В последната си изява преди Ролан Гарос световният №10 игра осминафинал в Рим, докато американецът загуби от своя сънародник Алекс Микълсън в първи кръг в Женева.

Безспорната кулминацията на първия ден от тенис турнира се очаква да бъде двубоят между Стан Вавринка и Анди Мъри, които ще премерят сили на централния корт „Филип Шатрие“ в програмата от вечерната сесия.

Откритото първенство на Франция, или както още се нарича – Ролан Гарос е един от четирите турнира от Големия шлем по тенис. Провежда се всяка година за период от две седмици между средата на май и началото на юни в Париж, Франция. Той е вторият по ред турнир от Големия шлем (след Откритото първенство на Австралия) и е най-важният турнир в света, организиран на клей.

В сравнение с тревните и твърдите кортове, глинените такива забавят топката и дават висок отскок, отнемайки по този начин някои от предимствата на участниците.

Например Пийт Сампрас, известен с огромния си сервис и грабнал 14 титли от Големия шлем, никога не е печелил Ролан Гарос - най-добрият му резултат е достигането на полуфинал през 1996 г.

Много други велики играчи са печелили множество турнири от Големия шлем, но никога не и Откритото първенство на Франция, включително Джон Макенроу, Франк Седман, Джон Нюкомб, Винъс Уилямс, Стефан Едберг, Борис Бекер, Лейтън Хюит и Анди Мъри.


Григор Димитров стана глобален посланик на първия български еднорог Payhawk


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

САЩ дават 5 млн. долара за информация, свързана с Ружа Игнатова

Българските власти ще ѝ повдигнат задочно обвинение

14:04 - 26.06.2024
Важно днес

Какво ни каза ЕЦБ за еврозоната

България ще поиска извънреден конвергентен доклад в края на годината

13:35 - 26.06.2024
Технологии

Музикални компании съдят AI стартъпи за авторски права

"Застрашават цялата музикална екосистема", казват Sony, Universal, Warner и други

12:13 - 26.06.2024
Европейски дневници

Как ПП полуизбегна ДПС в едно европейско семейство

ПП-ДБ се раздели в Европейския парламент

11:36 - 26.06.2024