Вътрешният министър ще "обезглави" поне 15 областни дирекции на МВР Снимка: © Getty Images

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поискал масови смени на директорите на областни дирекции на полицията в страната. Сред тях са шефовете на ОДМВР в Ловеч, Плевен, Варна и Габрово.

По данни на "24 часа" - очаква се отстраняване и на директорите в Бургас, Добрич, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Търговище.

Според bTV и Нова ТВ - те са повикани в София за среща с министъра, като им е предложено да подадат оставка доброволно или да бъдат преназначени на други позиции, но на по-ниско ниво.

По подобен начин вече беше сменен директорът на ОДМВР-Пловдив Васил Костадинов, като поводът беше проваленото разследване и издирване на убиеца на млад мъж от Цалапица.

Нова ТВ твърди, че близо 15 областни директори на МВР ще бъдат сменени. Готвят се и други кадрови промени в ръководствата на районни управления и дирекции в МВР.

От вътрешното министерство са потвърдили за готвените промени. Решението за това кой да остане и кой да бъде отстранен е взето "на базата на анализ на работата им до момента" и цели "успешно изпълнение на приоритетите на МВР", съобщават от телевизията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024