Цента на доджкойн потъна, след като Twitter си върна логото Снимка: © Getty Images

Цената на доджкойн потъна с 9%, след като Twitter върна емблематичното си лого със синя птица. През последните дни то бе „изядено“ от това на криптовалутата – куче Шиба ину, което донесе не само недоумение сред потребителите на социалната мрежа, но и тласна курса на токена рязко нагоре.

Когато в понеделник емблемата на доджкойн стана логото на Twitter, цената му се повиши с почти 30%, от 0.077 долара до над 0.10 долара.

Смяната на логото на Twitter бе направена в понеделник – без обяснение нито преди, нито след това. Малко по малко потребителите започнаха да обръщат внимание, че зле скалъпено лого на куче Шиба ину е заменило познатото синьо птиче.

Собственикът на Twitter Илон Мъск отдавна е поддръжник на доджкойн – криптовалутата, създадена на шега през 2013 г., придобила масова популярност именно покрай милиардера. По-рано той дори позволи използването ѝ като разменна монета при плащане за стоки в Tesla Inc.

Тазседмичната провокация на Мъск със смяната на логата тласна цената на доджкойн нагоре и допринесе за рекорд при фючърсите ѝ. Курсът валутата падна до 8,2 цента днес, след като по-рано през седмицата надхвърли 10 цента покрай еуфорията Twitter.

Според някои смяната на логото е закъсняла първоаприлска шега, която компанията не е пуснала навреме. Други я обвързаха с иска на Мъск за прекратяване на дело за 258 млрд. долара, което бе заведено срещу него дело за рекет и управление на пирамидална схема с доджкойн.

Когато куче изяде пиле: Крипто рекорд и недоумение в Twitter след смяната на логото


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Дълъг уикенд за учениците: 17 и 20 май са неучебни дни заради матурите

Дните, в които се провеждат изпитите, са неучебни, но работни

18:14 - 16.05.2024
Текстове от партньори

Новият HUAWEI Pura 70 Ultra е начело в класацията на DXOMARK за смартфон камери

Новият флагман на Huawei е най-модерният смартфон за мобилна фотография, предлаган в момента на пазара.

17:46 - 16.05.2024