Военната прокуратура в Сливен разследва катастрофата с кола на НСО

Военно-окръжната прокуратура в Сливен е започнала разследване по катастрофата с автомобил на Националната следствена служба (НСО) край град Аксаково, при която загина възрастен мъж.

Инцидентът се случи в четвъртък следобяд. Кола на НСО, в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, се сблъска с друга кола, където са се возили мъж и жена над 60 години. Водачът на другия автомобил почина, а състоянието на жена му към момента остава тежко. Тя е настанена в болница във Варна с множество травми.

Автомобилът на НСО е пътувал от Добрич към Варна. По първоначална информация катастрофата е предизвикана заради неспазване на знак "Стоп". Лекият автомобил е излязък от второстепенен път, не е спрял на знак “Стоп” и се е блъснал в колата на НСО.

Процесуално-следствени действия продължават и днес, вече е извършен оглед на местопроизшествието и са разпитани свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи.

Пред bTV военно-окръжния прокурор полк. Христо Тинев обясни, че именно военната прокуратура се заема със случая, тъй като водачът на единия автомобил в катастрофата е служител на НСО. Той отказа да коментира защо Кирил Петков е пътувал с охрана на службите и поясни, че това ще бъде част от разследването.

"Предмет на разследването е какви са извършените нарушение на Закона за движение по пътищата. Предстои да се разбере. Към момента не можем да дадем данни, защото ще бъде спекулация. Целта на разследването е да се установи виновно поведение на единия или на другия водач, или и на двамата", каза полк. Тинев.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков изрази съболезнования на близките на човека, който загина при катастрофата. Петков обяви, че спира предизборната си кампания, "докато съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството, е направено",

Още по темата:

Кирил Петков изказа съболезнования на близките на загиналия шофьор

Това съобщи за БТА военно-окръжният прокурор полк. Христо Тинев. В момента се извършват процесуално-следствени действия, оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели. Тепърва предстои назначаване на експертизи. БТА припомня, че мъж загина след катастрофа с автомобил на НСО около 17:30 часа днес. В колата на националната служба е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков. По първоначални данни катастрофата е предизвикана заради неспазване на знак "Стоп", каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов.

Тежко остава състоянието на ранената жена при катастрофа с кола на НСО


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Между Велики Преслав и Челе ди Булгерия в Италия - 23-ма мотористи сбъдват една мечта

Членовете на IMRG ще предадат специално послание между двата побратимени града

11:22 - 22.06.2024
Важно днес

Кметът на "Илинден" Емил Бранчевски е отстранен

Всички участия следва да се прекратят с началото на мандата

09:02 - 22.06.2024
Бизнес

"Оземпик" вдигна продажбите на по-малък размери дрехи и вече променя модната индустрия

Загубата на тегло кара все повече американци да обновяват гардероба си

08:59 - 22.06.2024