Фотографската изложба "Магнолии" обръща погледа към младите жени и тяхното израстване

Фондацията на фотографската академия BECA представя още една изложба от серията дебюти на млади фотографи - “Магнолии” на Валентина Владимирова. Събитието е част от дългосрочната инициатива на Фондацията да подкрепя развитието на талантливи фотографи и да насърчава тяхната творческа и професионална реализация.

"Магнолии" обръща погледа на публиката към живота на младите жени. Изложбата се стреми да открои нюанси от сложния процес на тяхното израстване и самоосъзнаване.

"Магнолии", фотографска изложба в BECA на Валентина Владимирова

Магнолиите са сред най-ранните цъфтящи растения появили се на Земята. Константа през вековете за множество поколения и култури, техните цветове често са определяни като символ на женствеността. В Япония магнолиите са метафора за дълголетие, поради способността им да оцеляват в тежки метеорологични условия. Още повече в Източната философия се смята, че магнолията активира изцеление в човешката душа и осъществява връзка между сърцето и висшия разум.

„Черно-белите кадри дават възможност на зрителите да се потопят в интимния свят на женското израстване и да преосмислят значението на красотата, свободата и достойнството. Валентина Владимирова разказва своята история през обектива като съчетава интереса си към човешката същност и психологията със сила на визуалния разказ.", казват от BECA.

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 8 март от 19:00 ч. в бар "Синтензис" (бул. Васил Левски 57), където младата авторка ще разкаже повече за своя проект.

Валентина Владимирова, "Магнолии", BECA

Коя е Валентина Владимирова

27-годишната Валентина Владимирова е документален фотограф с бакалавърска и магистърска степен по психология.

Тя израства в София като дете на дърворезбар и физик. Детството ѝ е свързано с отношение към изкуствата и традициите. Спомня си, че именно любопитството ѝ към света я среща с фотографските книги, които имат качеството да доближат зрителя до непознати картини и събития. Още тогава фотографията се превръща в нейна неосъзната цел и страст, разказват от BECA.

Основна роля в живота ѝ обаче заема интересът към човешката същност. Това я отвежда към висше образование в областта на психологията. Тези години Валентина посвещава на себевглеждане и изследване на човешки истории, но винаги търси подходящия подход и език за презентацията им. Тогава тя се обръща към силата на визуалния дискурс и записва курс по документална фотография в BECA Before Creating Academy. Впоследствие завършва и "Мастър програмата" по фотография в BECA.


Предстоящата изложба „МАГНОЛИИ“ е част от дългосрочната инициатива на Фондацията BECA Foundation да подкрепя творческата реализация на дебютни изложби на млади фотографи. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Дебюти“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ДАНС привиква майката на Даная и Кремена Кунева заради позициите им за частната детска болница

По сигнал на частния инвеститор в ДАНС бяха привикани и адв. Мария Шаркова и Надежда Цекулова

22:42 - 18.06.2024
Важно днес

Lufthansa пуска нова авиокомпания, която ще лети и до България

Предвижда се София да стане част от маршрутите през 2025 година

16:42 - 18.06.2024
Технологии

HUAWEI FreeBuds 6i - бюджетните безжични слушалки, които ефективно премахват околния шум

Най-новото попълнение в i-серията на Huawei е вече на пазара

16:33 - 18.06.2024
Важно днес

По стъпките на Обама: Байдън дава шанс на над половин милион имигранти да останат в САЩ

Мярката обхваща семейства, в които единият съпруг е американски гражданин

16:33 - 18.06.2024