Подсъдимият за убийството на Евгения призна вина, но опитва да го представи за нещастен случай

Орлин Владимиров, подсъдим за жестокото убийство на съпругата си Евгения през 2021 г., свидетелства пред съда за първи път от началото на процеса.

Владимиров призна, че е отнел живота на младата майка, но опита да представи ситуацията за нещастен случай. За разлика от неговата версия, прокуратурата твърди, че мъжът е подготвял убийството и е информирал предварително баща си за намеренията си.

Бащата Пламен Владимиров също е обвинен като помагач, защото е участвал в укриването на трупа на жертвата - затворена в куфар, изоставена на пусто място край Перник.

Физическият извършител на убийството твърди, че се скарал с Евгения по време на обяд. По думите му - жена му го е ударила по главата и се е обърнала към кухненския плот, за да вземе чаша. Тогава той я хванал за ръката и за врата, като е започнал да я задушава.

Владимиров твърди, че в този момент двамата паднали, а Евгения ударила главата си в ръба на шкафа на телевизора. Тогава решил, че я е убил и започнал да чисти местопрестъплението, така че детето му да не види кръвта, когато се върне вкъщи.

Разследването показва, че Евгения е била жива и можело да бъде спасена, но Владимиров я е задушил с кухненско фолио, омотано около лицето ѝ, вместо да повика спешна помощ.

Мъжът се е обадил на баща си - бивш служител на ДАНС, с чийто личен автомобил са закарали тялото на младата жена до хвостохранилище край Перник.

В продължение на около един месец приятелите и близките на Евгения се опитваха да я намерят, а съпругът ѝ се преструваше, че помага в полицейската операция.

Прокуратурата смята, че мотивът за нападението е ревност от страна на Владимиров, който си е позволявал да следи комуникацията на жена си.

В четвъртък са насрочени пледоариите на защитата и прокуратурата, след което Софийският градски съд би трябвало да се произнесе.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, службите работят като компроматна машина

Атанас Атанасов попитад дали ДАНС ще провери подслушването в партийна централа

17:54 - 21.05.2024
Живот

Роклята на Кейт Бланшет породи спекулации за призив за солидарност с Палестина

Политическо послание ли е тоалетът на Кейт Бланшет на червения килим в Кан?

17:30 - 21.05.2024
Европейски дневници

Какви езици говори българинът? И колко различна е картината в ЕС

10% от българите определят и руския като важен за развитието им

16:43 - 21.05.2024
Важно днес

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки заради проблем при отпечатването на някои от тестовете

15:30 - 21.05.2024