Шофьорът, който се вряза в спирка на трамвай в София, е бил дрогиран Снимка: © Булевард България

Шофьорът, който се вряза в трамвайна спирка в София и рани трима души, е бил дрогиран. Пробата му е дала положителен резултат за кокаин. Тя е била взета със съдебно решение, тъй като мъжът е отказал да бъде тестван доброволно.

За подобно нарушения той може да получи присъда от 1 до 6 години затвор.

Вчета следобед 42-годишният шофьор се вряза с автомобила си в спирка на трамвай 20 до метростанция "Опълченска" в София.

При инцидента пострадаха трима възрастни, един, от които тежко, както и две деца. Те са се возили в автомобила, когато той катастрофира.

Шофьорът няма постоянно пребиване в България, пътувал е често до Мексико. Властите ще проверяват и шофьорската му книжка, която е издадена там.

"Колата не е негова, това за момента можем да кажем. Предстои да бъде установено дали документът за самоличност е истински," казаха на брифинг от прокуратурата.

Заради нараняванията, които е получил по време на катастрофата, шофьорът все още не се намира в следствения арест, но след като приключи лечението му, ще бъде задържан за 72 часа.

Това не е първият случай, в който шофьорът е хващан с превишена скорост.

По думите на началника на Трето районно управление Ивайло Величков мъжът е имал 9 регистрации за превишена скорост в последните 4 години, както и множество криминални регистрации, включително и за кражба на автомобили.

Присъдите обаче са били преди 2010 г. и той е реабилитиран, така че в момента съдебното му досие е чисто.

По неофициална информация той се движил с между 80 и 100 км/ч, но от прокуратурата отказаха да посочат с колко точно е превишил позволената скорост.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук: