Момиче на Андрю Тейт проговори: Много е трудно, защото не се чувствам жертва Снимка: © Getty Images

Едно от момичетата на инфлуенсъра Андрю Тейт - сега обвиняем в Румъния като ръководител на престъпна група за сексуална експлоатация на жени заедно с брат си Тристан - проговори пред Би Би Си за връзката си с бившия кикбоксьор. Софи е британка и това не е истинското ѝ име. Сега помага на прокурорите по разследването срещу братята.

"Много е трудно, защото не се чувствам като жертва – всичките избори, които направих, бяха по моя (собствена) свободна воля. Той не ме отвличал и захвърлил като куфар в каросерията на камион", разказва момичето.

Думите ѝ пред програмата File on 4 на BBC Radio 4 потвърждават версията на обвинението, че Андрю и Тристан Тейт са привличали жертвите си като първо са ги съблазнявали и са им предлагали романтична връзка, а по-късно са ги принуждавали и манипулирали да работят за тях и да се снимат във видеа за развлечения за възрастни. Полицията нарича стратегията им "метода на любовника".

Софи разказва, че Тейт се е свързал с нея „напълно неочаквано“ във Facebook. В началото е бил много очарователен. „Той някак си ме примамваше да повярвам, че е някой, на когото мога да се доверя и някой, който искрено иска да изгради връзка с мен“, твърди жената.

По думите ѝ кореспонденцията им е била нормална - като на хора, които постепенно се опознават. След време Софи се съгласява да го посети в дома му в близост до румънската столица Букурещ.

„Бях в етап от живота си, когато всичко ми се струваше скучно и подобна идея изглеждаше привлекателна“, обяснява тя. Връзката между двамата се развива и момичето редовно посещава Тейт в Румъния. Той я уверил, че иска тя да бъде неговото гадже. Скоро след като отношенията им се задълбочили, Андрю започва да я моли да работи за него.

„Няколко пъти ми каза: „Трябва да го направиш, ще натрупаш цяло състояние“. В същото време я уверявал, че не е нужно, ако не е съгласна, защото той изкарвал достатъчно пари.

„Винаги ми напомняше, че опцията е налице и повторенията се превърнаха в: "Ако ме обичаш, ще го направиш. Ако те е грижа за мен, ще го направиш". „В крайна сметка ме накара да си помисля, че може би е прав и наистина трябва да го направя", допълва Софи.

Младата жена е работила в индустрията за развлечения за възрастни и преди. Така склонява на предложението му. Но казва, че се е чувствала принудена и притеснена, че ако откаже, може да го загуби.

Софи твърди, че е печелила около £800 за шест часа работа, от които Тейт е вземал 50%. Представители на индустрията в Румъния потвърждават пред Би Би Си, че сумата не е необичайна за този специфичен бранш.

Жената разказва, че с течение на времето поведението на Тейт към нея се е влошило. Той ставал все по-контролиращ, налагал парични глоби, ако излезе без негово разрешение. Превърнал се и в насилник.

„По-голямата част от насилието беше сексуално, това очевидно е нещо, което той харесва. Той обича да доминира и да кара жените да се чувстват така, сякаш може да отнеме живота им във всяка секунда“, продължава Софи.

Жената си спомня, че просто е искала да му угоди и той да е щастлив. Споделя за инцидент, в който той я душил, докато тя не припаднала.

От Би Би Си са чули гласови съобщения, изпратени до Софи от Андрю Тейт, които подкрепят твърденията ѝ за контролиращо поведение. Жената казва, че в крайна сметка е приключила връзката, когато е осъзнала, че чувството да е винаги „по-низша от него“ не е правилно.

"Разбрах, че не мога да живея повече така и че това не е нормално. Просто трябваше да се измъкна", обяснява тя.

Описва Тейт като "много сложен човек", който доста се различава от героя, за който се представя онлайн. Нарича го "манипулативен човек, напълно лишен от емпатия, нарцистичен".

"Не мисля, че той е емоционално способен да изпитва любов към някого или към нещо, дори към семейството си, дори към брат си", заключава Софи.

Разследващите в Румъния потвърдиха, че шест жени са идентифицирани като потенциални жертви на трафик и сексуална експлоатация. Но миналия месец две момичета публично отрекоха да са малтретирани от братята Тейт. Докато другите потвърдиха версията на обвинението.

Братята Тейт, които са в ареста от декември 2022 г., отричат каквато и да било вина.

Според Софи, Андрю Тейт се е отнасял добре с някои от жените, докато други е държал под негов контрол. "Той винаги е една крачка напред", признава тя и допълва, че инфлуенсърът е наясно, че има нужда от хора, които да го подкрепят, ако се наложи да се защити.

"Ще има момичета, които ще бъдат толкова увлечени от него и с промити мозъци, че никога няма да кажат лоша дума. Ще има и такива, които не говорят от страх, защото той ги заплашва", казва още тя.

Сред момичетата, които твърдят, че Тейт се е свързал с тях, е и Дария Гуса - дъщеря на румънския политик Козмин Гуша. Но до реални отношения не се е стигнало.

Андрю и Тристан Тейт, заедно с две румънки, бяха арестувани в Румъния на 29 декември миналата година. Задържането бе удължено след изтичане на първоначалния срок от 30 дни. Имаше опити за обжалване, с които съдът не се съобрази. Основният обвиняем пък твърди, че някой ще се опита да го убие, предава Insider.

"Актуализирах завещанието си от затвора" - пост с това съдържание се появи в профила на Тейт в Twitter. „Ще даря 100 милиона долара, за да започна благотворителна организация за защита на мъжете от фалшиви обвинения.“ Той заяви още, че никога не би се самоубил.

Някои последователи бившия кикбоксьор в Twitter предположиха, че Тейт вярва, че може да свърши като Джефри Епстийн. Финансистът беше обвинен в организиране на схема за сексуален трафик и беше открит мъртъв в килията си преди процеса. Съдебният лекар определи смъртта му като самоубийство.

Братята Тейт и двете румънки остават в затвора поне до до 27 февруари. Съдия може да удължи лишаването им от свобода с още 30 дни по искане на властите. Задържането им обаче не може да продължи повече от 180 дни, според румънското законодателство.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Изтекли документи доказват плановете на Путин за световна кибервойна

Файловете Вулкан разкриват как руските служби ползват частни компании за кибератаки

21:03 - 30.03.2023

Илина Мутафчиева: Държавата сме ние самите и от нас зависи да имаме нормален живот

Защо човек от неправителствения сектор решава да влезе в политиката?

19:51 - 30.03.2023

Здравното министерство подписа договора за медицинските хеликоптери

Първата от шестте въздушни линейки трябва да бъде доставена през декември 2023 г.

19:49 - 30.03.2023

Русия обвинява България и Чехия, че ремонтират украински вертолети без лиценз

Москва твърди, че е забранила износ на резервни части, който е забранен много преди това от европейските санкции

18:29 - 30.03.2023

Ръководителят на МОК отхвърли критиките и се застъпи за връщането на руснаците в спорта

критиките на правителствата към завръщането на Русия в спорта са достойни за съжаление

17:24 - 30.03.2023

Всеки стажант във Vivacom ще черпи знания и опит от различни отдели на компанията

360-градусов професионален опит предлага Vivacom по повод 20-ата годишнина на стажантската си програма

17:24 - 30.03.2023

„Несравним цвят и яркост“: Диамантът The Eternal Pink отива на търг за $35 млн.

Цветните диаманти, особено розовите, напоследък достигат най-високи цени

17:11 - 30.03.2023