Защо хотел в Дубай плати 24 млн. долара на Бийонсе за бутиково шоу?

Изявите на големите световни звезди в арабския свят рядко минават без скандал. И никога не са евтини.

След близо 4-годишно отсъствие Бийонсе се завърна на сцената, само че в Дубай. Звездата пя пред едва 1500 души, които бяха специално поканени за откриването на хотел Atlantis The Royal.

atlantis the royal, хотел, дубай, архитектура, интериорен дизайн, бионсе, робърт де ниро, tiesto, tate mcrae, тейт макрей,  Нобуюки Мацухиса, нобу, michelin, мишлин звезда,  най-луксозният хотел в света, най-добрите хотели в света, Хотелът, който си партнира с Бионсе, Tiësto и любимия готвач на Робърт де Ниро - Atlantis The Royal

Сред другите специални гости бяха моделът и инфлуенсър Кендъл Дженър, британската актриса Мишел Кийгън, която периодично влиза в класациите за най-гореща жена в света, австралийската ѝ колежка Ребъл Уилсън, звездата от "Анатомията на Грей" Елън Помпео, бившият член на One Direction Лиъм Пейн и други знаменитости, влиятелни личности и журналисти.

"За да се откроите сред всички нови луксозни хотели, отварящи врати в Дубай, трябва да направите нещо, което да е истински фурор", пише в репортаж от мястото на събитието журналистката Лиса Флейшър от Bloomberg.

41-годишната Бийонсе е получила 24 милиона долара за 85-минутен сет за откриването на Atlantis The Royal, който е обявен за най-луксозният курорт в света. 17 ресторанта и бара, 795 стаи и 90 басейна са част интериора на нова дубайска перла на луксозния туризъм. Една от най-големите американски архитектурни компании - Kohn Pedersen Fox Associates, е правила дизайна на сградата, а интериорът е дело на лондонското студио G.A Group. Собственик на хотела е Kerzner International - групата, която развива 4 бранда: Atlantis Resorts and Residences, One&Only Resorts, Mazagan Beach & Golf Resort and Siro Hotels.

Гостите на събитието, разбира се, са специално поканени за Grand Reveal уикенда (Голямото разкриване - бел.ред.), като от съображения за сигурност трябва да прекарат целия уикенд там.

Бионсе, концерт, Дубай, хотел, Atlantis The Royal,

Събитието доста напомня на откриването на Atlantis, The Palm през 2008 г., когато звездата на сцената е Кайли Миноуг, а сред гостите са актьорите Чарлийз Терон и Робърт де Ниро, баскетболистът Майкъл Джордан, певицата Натали Имбрулия и бизнес магнатът сър Ричард Брансън.

За бутиковото шоу на Бионсе гостите са инструктирани да не снимат изпълнението ѝ. "Можехме да правим снимки и видео навсякъде в хотела, но не и по време музикалната програма", казва журналистката от Bloomberg. Това е била молбата на организаторите към представителите на медиите, пред които името на Бионсе до последно се пази в тайна, въпреки че всички вече го знаят, пише Лиса Флейшър.

Можем да видим обаче, че не е спазвано на 100%.

Въпреки това в мрежата можеха да се намерят немалко откъси от шоуто на Бийонсе, които в рамките на следващия ден бяха свалени.

Освен певицата, гости на церемонията по откриването на хотела са още трите ѝ децата, съпругът ѝ Джей Зи и родителите ѝ Тина и Матю Ноулс, които се разведоха пред повече от 10 години.

Докато Сир и Руми гледат шоуто в публиката, сестра им Блу Айви прави общо изпълнение с майка си. Двете изпълняват заедно Brown Girl, част от албума на Бионсе The Lion King от 2019 г.

В Twitter веднага тръгнаха шеги как Бийонсе казва на дъщеря си да не се престарава много, защото за хореографията с нея трябва да поиска още 24 млн. долара.

Солидният хонорар изглежда оправдан - на фона на критиките, които се изсипаха срещу звездата в социалнитем мрежи.

Бързо беше отбелязано, че репертоарът ѝ за шоуто от 19 песни не съдържа парчета от най-новия ѝ албум Renaissance, който е жест към LGBT пионерите на денс музиката. Дубай, който е част от Обединените арабски емирства, забранява гей връзките.

Много фенове изразиха разочарованието си в социалните медии. Други заявиха, че е „обнадеждаващо“ да се види гей икона за концерт в страна, където хомосексуалността е незаконна. Сред критиките, които получи звездата, бе и това, че е избрала парите пред човешките права, като по този начин нейната либерална репутация е разклатена. Нещо подобно се случи наскоро и Дейвид Бекъм, който стана посланик на Катар по време на Световното първенство по футбол.

Звездите от ранга на Бийонсе добре знаят какъв риск поемат. През 2021 г. Джъстин Бийбър пренебрегна призивите за бойкот за концерт в саудитския град Джеда. Тогава дори годеницата на убития саудитски журналист Джамал Хашоги - Хатидже Дженгиз - изпрати писмо до американския певец с апел да не приема ангажимента.

Хашоги бе убит в консулството на родината си в Истанбул на 2 октомври 2018 г. Според данни на американски разузнавателни служби организатор на престъплението е бил принцът тогава (престолонаследник) на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман.

Противоречивият саудитски принц Бин Салман успя да си купи клуб от Висшата лига

През 2014 г. Лейди Гага направи шоу в Дубай. През 2008 г. Марая Кери получи 1 милион долара, за да пее пред Муамар Кадафи, деспотичния лидер на Либия. По-късно тя се извини, твърдейки, че не знаела кой е той.

Миналата година списание Rolling Stone съобщи, че Били Айлиш е отказала седемцифрена сума за концерт в Близкия изток.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024