Джони Деп пред съда: Никога не съм удрял жена в живота си Снимка: © Getty Images

"Никога не съм удрял жена" и "истината е единственото нещо, което ме интересува" - двете твърдения на Джони Деп са част от свидетелските му показания по делото за клевета, което води срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. В два поредни дни 58-годишният холивудски актьор се явява пред съда във Вирджиния.

През 2018 г. той заведе дело за 50 млн. долара срещу 35-годишната Хърд, след като актрисата заяви пред The Washington Post, че е оцеляла след домашно насилие.

По време на свидетелските показания вчера Деп отрече да е посягал на бившата си съпруга, както и на друга жена и нарече твърденията на Хърд „отвратителни и обезпокоителни“.

Въпреки че в статията на The Washington Post Амбър Хърд не споменава името на Джони Деп, адвокатът на актьора твърди, че това е „ясно предполагаемо“, тъй като през 2016 г. тя публично обвини бившия си съпруг в домашно насилие, явявайки се в съда с наранявания по лицето. Тогава актрисата получи временна ограничителна заповед срещу Деп.

По делото за клевета, което води сега, звездата от филма „Карибски пирати“ претендира за 50 млн. долара компенсация за нанесени щети, както и поемане на съдебните разноски от поне 350 хил. долара, включващи адвокатските хонорари.

Защитниците на обвиняемата Хърд твърдят, че тя е казала истината, а изразяването на мнение е защитено, съгласно Първата поправка на Конституцията на САЩ. Адвокатите на актрисата казват още, че тя е била насилвана физически и сексуално от партньора си, а той е злоупотребявал с наркотици и алкохол.

И Деп, и Хърд представиха дълги списъци с потенциални свидетели, които могат да извикат в процеса, включително бившия приятел на Хърд и главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск.

Съдебните заседания започнаха преди две седмици и се очаква процесът да продължи общо шест седмици. Това не е единственото дело, което бившите съпрузи водят един срещу друг.

Хърд, известна с ролите си в „Аквамен“ и „Лигата на справедливостта“, подаде иск срещу бившия си съпруг, заявявайки, че той я е оклеветил, като я е нарекъл лъжкиня. Тя претендира за 100 млн. долара обезщетение и решението ще бъде част от настоящия процес, а нейният казус, ще бъде решен като част от процеса.

Звездите на Холивуд се срещнаха на снимачната площадка на филма „Дневниците на едно пиянде“ през 2011 г. Двамата сключиха брак в Лос Анджелис през 2015 г., който бе последван от церемония на Бахамите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024
Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024