Рами Малек, Катрин Деньов и изкуственият интелект в клипа на новия Cartier Tank Française Снимка: © Cartier

Създаден през 1996 г., часовникът Cartier Tank Française се завръща 27 години по-късно на китките на френската актриса Катрин Деньов и на актьора Реми Малек.

Режисьор на рекламния филм е великият Гай Ричи, а посланието е еднозначно: времената се менят, технологиите се развиват, но някои неща си остават същите. Перфектно олицетворение на този образ е Катрин Деньов - абсолютна икона по отношение на елегантност и женственост.

Цялото това пътуване във времето става през очите на Рами Малек, който опитва да улови и да запечата красотата на Катрин Деньов като фотограф, режисьор, художник или просто мъж с пламък в очите.

Рами Малек

В елегантен костюм, на левия ревер на който е закачен емблематичният пирон на Cartier, Малек поглежда към китката си и своя Cartier Tank Française и тръгва по моста Александър III над Сена в Париж. Ако Париж има мост на любовта, това е този.

Деньов е уловена в кадри от емблематични филми с нейно участие - "Шербургските чадъри" на Жак Деми, „Индокитай“ на Режи Варнье и "Площад Вандом" на Никол Гарсия.

По време на снимките са направени 26 202 кадъра, пише Fobres. Участвали са 88 технически лица, асистенти, фризьори, гримьори и други. Времето за реализация е 5 месеца.

Екипът зад видеото има за задача в рамките на 8 кадъра да ни покаже Катрин Деньов в четири различни периода от живота ѝ, вдъхновени, разбира се, от нейната филмография. "В този проект се обърнахме к ъм изкуствен интелект от самото начало. Тази техника направи огромен скок за няколко години и дори да има някои ограничения, предлага много жив резултат.", казва Стефан Пиврон, който е ангажиран с визуалните ефекти.

Пиврон дава пример с работата си върху филм на Dior отпреди 15 години, за който трябва да пресъздаде лицата на Мерилин Монро, Грейс Кели и Марлене Дитрих. " От моделирането до изобразяването използвахме изцяло компютърногенерирани изображения. "Много дълъг процес, убедителен, но все пак му липсваше малко живот накрая."

Младата Катрин Деньов в клипа на Cartier се играе от дубльори, само лицето е нейното, но и то е генерирано по ком пютърен път. Ролята на съвременните технологии е в това да компенсират качеството на източниците, с които снимачният екип работи. И в края на краищата да предадат не просто лицето, но и духа на Катрин Деньов. "Не всички файлове, които имахме, бяха с висока разделителна способност и понякога изображението беше зърнесто. Ето защо разработихме специфична верига за този проект, където компютърно генерираната картина разчита на AI, за да се подобри нейното качество и дори да надгради там, където е нужно.

Изборът на Катрин Деньов като символ на непреходната женска красота е почти подразбиращ се.

Рами Малек също стои доста добре. Неговият първи луксозен часовник е именно Cartier Tank, разказва той в интервю за GQ, направено по време на снимките. Това обаче едва ли е бил водещият мотив.

Звездата на Малик изгря с образа на Елиът Олдърсън в „Мистър Робот“, за който спечели „Еми“ през 2016 г. След това взе и "Оскар" за наистина фантастичната си роля като Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия“. Малек доказа, че може да бъде и достатъчно страхов ит като злодея, който се изправя срещу Джеймс Бонд в „Смъртта може да почака“.

Арно Карез, макетинг директор на Cartier, определя видеото като пътуване във времето, в което миналото се среща с настоящето.

За Cartier Tank Française е емблема за определен френски стил и вкус.

Първият часовник Cartier Tank е представен на света преди повече от 100 години - през 1917 г. Той е проектиран от Луи Картие, който е имал страст към чистите форми и най-откровено е инспириран от бойните танкове.

Този часовник е подходящ както за мъже, така и за жени, и е бижу с характер.

През 1922 г. се появява нова версия на Tank с по-омекотени ръбове. Едва през 1977 г. Cartier дава нов прочит на Tank с Tank Must De Cartier от часовници с циферблати без цифри и украсени с камъни.

Версията Tank Americaine е пусната през 1988 г. - тя представлява по-компактен правоъгълен часовник с по-голям циферблат. Tank Francaise дебютира през 1996 г. Той е първият модел с интегрирана метална верижка.

Бързо се превръща в хит, като може да бъде забелязан дори на ръката на лейди Даяна.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024