Porsche Panamera получи "специална" промоция в Китай, оказа се грешка

Грешка в цената на новото Porsche Panamera, направена от местен дилър в китайския град Инчуан и публикувана като обява, стана международна сензация. Наложи се дори и от концерна майка да бъде направено изявление.

Неясно как на 30 януари служител обявява колата за 124 000 юана, или 18 300 долара при нормална продажна цена от 148 000 долара. Разбира се, интересът е грандиозен и стотици купувачи откликват и оставят депозити. Бързо се разбира, че всичко е "прекалено хубаво, за да е истина", но потенциалните клиентите искат от Porsche AG да помогне за разрешаването на въпроса.

Говорител на германския производител на Porsche коментира пред BBC, че промоцията "съдържа сериозна грешка в посочената цена на дребно".

Китайският пазар представлява една трета от общо 301 915 глобални продажби на производителя на луксозни автомобили и е донесла почти 12 милиарда долара приходи. В този смисъл всяка грешна обява е важна за имиджа.

Миналата година Porsche са продали 93 286 автомобила в Китай, което е известен спад спрямо 2021 година, когато реализираните покупки на луксозните автомобили от марката в азиатската държава са били 95 671. Нарушените глобални верига за доставки обаче създават проблеми на автомобилопроизводителите и създават дефицит.

От Porsche AG коментират пред BBC, че в наличност е имало само един автомобил и от Porsche Centre Yinchuan са се свързали с първия клиент, като са успели да договорят взаимно приемлива цена.

Желанията на останалите потенциални купувачи обаче остават неудовлетворени, а депозитите, които са направили са възстановени.

Смешната случка предизвика силни вълнения в китайските социални медии, където веднага тръгна шегата "Ето защо не купувам Porsche".

Има хора, които смятат, че грешката на дилъра е "добре проведена" кампания за привличане на вниманието към бранда.

Porsche продава автомобили в континентален Китай отпреди повече от 20 години.

През последните години компанията разшири присъствието си във втората по големина икономика в света, като отвори нови представителства.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024