След 8-часово закъснение, нощният влак София-Варна стана денонощен Снимка: © Снимка: БНТ

Нощният влак София-Варна се превърна в денонощен - може да звучи като виц, но не е. Пътуването в четвъртък срещу петък от столицата до морския град с българските железници е трябвало да приключи в 7,10 ч. Към обед закъснението вече беше 8 часа от разписанието. От БДЖ потвърдиха. И очакваха пътниците все пак да стигнат по предназначение в ранния следобед.

При спазване на редовното разписание пътят между двата града с влак е около 8 часа. Към 13,25 ч. в петък влакът се е намирал в село Комунари, на час и половина път от Варна, съобщи БНТ.

Влакът е престоял няколко часа след полунощ на гарите Стряма и Карлово заради повреда в контактната мрежа. Това повредило локомотива, казва още обществената телевизия. Наложило се е той да бъде сменен на два пъти. 38 пътници били принудени да слязат в чакалнята на гара Стряма.

От НКЖИ - държавната компания, която стопанисва релсовия път, съобщиха, че вече е възстановено движението в района на жп гара Стряма, част от Подбалканската железопътна линия. Оттам уточняват, че около 00,40 ч. тази нощ поради надвиснали клони над контактната мрежа и лошите метеорологични условия, е било прекъснато движението на влакове в района.

Аварийните екипи на НКЖИ са отстранили повредата по контактната мрежа и малко преди 4 ч сутринта е подадено напрежение в контактната мрежа и е възстановено движението на влакове.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024