Снимка: © OLX

Значителен ръст в интереса към градински шатри през всеки от първите четири месеца на 2022 г. спрямо същия период през 2021 г. Това отчете най-голямата платформа за онлайн търговия OLX. Скокът в интереса към градинските шатри е най-голям през февруари и март – съответно 560% и 515%

Сред най-търсените продукти са оранжерии, мотофрези, семена и градински мебели. Тенденцията за бум в търсенето през първите четири месеца на 2022 г. спрямо 2021 г. се запазва и при тях. Скокът е около 5 пъти. Очаквано, най-голяма е тенденцията в и около големите градове – София, Пловдив и Варна. Любопитно е присъствието на градове като Нови Искър, Долна Оряховица и Първомай сред първите 15 в търсенето на оранжерии.

Платформата отчита постоянно нарастване и на търсенето на градински услуги за всеки от първите 4 месеца на 2022 г. в сравнение с 2021 г. Наблюдава се огромно увеличение на предлагането през януари 2022 г. в сравнение със същия месец на 2021 г. – 120%. Отново най-големи са нивата във Варна, София и Пловдив.

Най-голяма нужда е регистрирана от озеленяване, косене и почистване на дворове. Ръстът за март и април 2022 г. в търсенето на тези услуги е близо 40% спрямо същия период 2021 г. И в тази категория най-активни са били потребителите от големите български градове.

„Отдаваме високото търсене на градинско оборудване на отпадналите противоепидемични мерки в България и завръщането на обществото към културата за прекарване на топлите пролетни дни в градините на заведения с приятели и съмишленици. След липсата на сигурност и доход, най-накрая се вижда светлина за ресторантьорския бизнес. Големите градове са абсолютен пример за това“ – споделя Андрея Пачеко, старши бранд мениджър, OLX България.

„От друга страна, през изминалите няколко години хората по света пренаредиха приоритетите си и усетиха нуждата от живот по-близо до природата, както и облагородяване на домашните пространства. Със замяната на апартаментите с къщи, е напълно естествено да се наблюдава и ръст в търсенето на градинска екипировка и услуги“ , допълва тя.

OLX България достига до над 60% от потребителите на интернет в България и е част от OLX Group, която развива платформи за онлайн обяви в над 40 държави. Уникалните потребители на OLX в България са над 2,7 милиона, които генерират около 7 000 продажби дневно.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат с нож по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени