Първи "Има такъв народ" определиха представител за визитата в Киев Снимка: © bntnews.bg

Станислав Балабанов ще е представителят на "Има такъв народ" в българската делегация, която следващата седмица ще посети Киев. Това съобщи Балабанов в ефира на "Нова телевизия". Депутатът от "Има такъв народ" е първият потвърден участник в делегацията, която ще пътува до украинската столица.

„Аз ще бъда единственият представител. В тежки моменти се взимат трудни решения. Правителствена делегация е полезна като ход да се случи и от близо да се уверим какво значи война”, заяви Станислав Балабанов пред "Нова телевизия".

Вчера премиерът Кирил Петков обяви, че ще посети Киев през следващата седмица, като е поканил и представители на четирите партии в коалицията да го придружат, за "да вземат информирано решение". Петков изрази надежда, че посещението в Украйна ще помогне на коалиционните партньори да "достигнат общ език, зад който всички да се обединят".

„Аз ще ги поканя да отидем в Киев, защото не може човек да има по-информирано решение отколкото, когато е там. Надявам се, че тази седмица, докато парламентът е в почивка, ние ще си свършим работата като лидери и всеки ще направи стъпка назад”, заяви министър-председателят.

Премиерът и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков изрази позиция, че в лично качество иска България да изпрати оръжия на Украйна. От "Продължаваме промяната" обаче вкараха в парламента предложение за хуманитарна и техническа помощ, но не и за военна. Две от коалиционните партии - "Демократична България" и "Има такъв народ" обявиха, че подкрепят България да изпрати оръжия в Украйна, но БСП остава твърдо против.

Очаква се да бъдат обявени имената и на останалите представители от коалиционните партии, които ще станат част от българската делегация, която ще посети украинската столица следващата седмица.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, службите работят като компроматна машина

Атанас Атанасов попитад дали ДАНС ще провери подслушването в партийна централа

17:54 - 21.05.2024
Живот

Роклята на Кейт Бланшет породи спекулации за призив за солидарност с Палестина

Политическо послание ли е тоалетът на Кейт Бланшет на червения килим в Кан?

17:30 - 21.05.2024
Европейски дневници

Какви езици говори българинът? И колко различна е картината в ЕС

10% от българите определят и руския като важен за развитието им

16:43 - 21.05.2024
Важно днес

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки заради проблем при отпечатването на някои от тестовете

15:30 - 21.05.2024