Пускат в продажба билетите за спектакъла с Джон Малкович Снимка: © Photo credit: Vladimir Burtsev

Холивудската звезда Джон Малкович излиза за първи път пред българска публика. Народният театър "Иван Вазов" ще пусне в продажба билетите за спектакъла "В самотата на памуковите полета" в сряда, 25 януари - точно в 12:00 часа. Пропуските ще се продават на касата и чрез сайта на театъра и в мрежата на Eventim. Цените ще са в диапазона между 50 и 400 лева.

Представленията ще се играят на 16, 17 и 18 февруари и ще бъдат на английски език, а български субтитри ще се излъчват на специални монитори.

Световноизвестният американски актьор ще играе заедно с една от най-известните литовски актриси - Ингеборга Дапкунайте.

Двамата са действащите лица в спектакъла "В самотата на памуковите полета" от режисьора Тимофей Кулябин, който е познат на аудиторията в Народния театър от спектакъла "Нора", поставен през месец декември.

„Интересът на хората към гостуването на Малкович в последните няколко месеца е забележителен“, отбелязват от Народния театър.

Малкович впечатлява зрители и критика с майсторските си превъплъщения в различни роли в театъра и киното. На големия екран дебютира през 1984 г. с „Място в сърцето“ (Places in the Heart).

Ролята му носи номинация за „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля. Продължава с колоритните образи в "Опасни връзки", "За мишките и хората", "Отвъд облаците", "Изгори след прочитане", както и в сатиричната версия за себе си в "Да бъдеш Джон Малкович". Той е и "Новият папа" в едноименния сериал на режисьора Паоло Сорентино.

Малкович е работил с режисьорски величия като Стивън Спилбърг и братята Коен във филми, приветствани от критиката. Ролите му в киното са над 70.

Режисьорът на спектакъла "В самотата на памуковите полета" Тимофей Кулябин е един от руските творци, прокудени от Владимир Путин и режима в Москва след началото на войната в Украйна. Кулябин е един от най-острите критици на политиката на Кремъл и инвазията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023

Умира ли приятелството? „Рецесията на връзките“ удря най-силно по мъжете

Свободното ни време е радикално индивидуализирано

12:49 - 05.02.2023