Стефана Здравкова е новият главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Снимка: © nova.bg

Стефана Здравкова e новият главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп. Това обяви доставчикът на медийни услуги United Group, чиято собственост е Нова Броудкастинг от януари 2021 г.

Предишният главен изпълнителен директор на медийната компания - Дирк Геркенс, напуска позицията, но остава остава свързан с Нова Броудкастинг Груп като председател на управляващия борд, казват от компанията.

Досега Стефанова Здравкова заемаше поста изпълнителен директор на Нет Инфо - сайтовете от групата на нова. Преди да се присъедини към Нетинфо, Здравкова беше директор за България на eMAG - между 2016 и 2018 г..

Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в мултинационални компании като XEROX, Siemens Mobile, Logitech & Toshiba Europe.

От Нова Броудкастинг Груп посочват, че Стефана е „ключова фигура в дигиталната трансформация“ на медийната компания, а „продължаващият растеж на основните дигитални продукти abv.bg и nova.bg“ определят като едно от многобройните й постижения.

„Щастлива съм да поема новата позиция и, заедно с екипа на Нова Броудкастинг Груп, да продължим и надградим фантастичната работа, благодарение на която ще запазим лидерската позиция на компанията в България“, каза новият изпълнителен директор.

United Media, чиято собственост е Нова Броудкастинг Груп, оперира в 8 държави с 5 национални телевизионни канала, включва повече от 50 платени телевизионни програми и 28 уеб портала, 8 печатни медии, в това число вестници и списания, както и 5 радиостанции.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Записът е рязан и лепен, службите работят като компроматна машина

Атанас Атанасов попитад дали ДАНС ще провери подслушването в партийна централа

17:54 - 21.05.2024
Живот

Роклята на Кейт Бланшет породи спекулации за призив за солидарност с Палестина

Политическо послание ли е тоалетът на Кейт Бланшет на червения килим в Кан?

17:30 - 21.05.2024
Европейски дневници

Какви езици говори българинът? И колко различна е картината в ЕС

10% от българите определят и руския като важен за развитието им

16:43 - 21.05.2024
Важно днес

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки заради проблем при отпечатването на някои от тестовете

15:30 - 21.05.2024