Стотици жени участваха в шестото издание на BIODERMA Women’s Run. Снимка: © Bioderma

И тази година BIODERMA Women’s Run разпръсна стотици усмивки и вдъхновение, доказвайки, че всяка жена може да бяга с увереност и мотивация.

В съботната сутрин на изминалия уикенд София посрещна шестото издание на BIODERMA Women’s Run – единственото в България изцяло женско бягане, което се реализира от BIODERMA и Спортен клуб „Бегач“.

Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, Негово Превъзходителство Жоел Майер.

В най-предизвикателната дистанция - 5 километра за бързина, победа завоюва Антония Георгиева с резултат 18:20. Подгласничките ѝ Димитрина Гулева и Ваня Григорова завършиха с резултат съответно с 23:25 и 23:39. Дистанцията от 3 километра покори Маринела Цекова с резултат 11:54, следвана с от Тоня Тонева с 12:26 и Ния Йотова с 12:43.

В категория „Мама и аз” първо място грабнаха Росица Боевска и нейния син Виктор с време 14:16. Другите 2 най-бързи двойки в категорията бяха Бела Дулева и Калин с 15:11 и Мария Георгиева и Антон с 15:51. Най-бързата тийнейджърка беше Аня Динева с време от 15:07, следвана от Калина Вутова със 15:35 и Ерика Карабелева с 15:43.

Победителката в категория TEEN GIRLS Run получи и още една награда – курс по френски език от Френски институт в България, които отново подкрепиха инициативата.

Както всяка година, бяха оценени и финалистите в категория „Най-оригинален костюм“. Наградите бяха връчени от журито от модни експерти Нели Митева и Александър Гергинов. Първо място спечели двойка пирати от категория „Мама и аз“ – Рая Делчева и Стелла. С второ място ги последва гръцкия бог на виното Дионис в лицето на Габриела Георгиева.

Трето място бе отредено на двойка вещици, бягащи в категория „Мама и аз“ – Христина Нестерова и Александра. Сред участниците се забелязаха и най-креативните, маскирани като вещици, пчели, леопарди и дори булка.

Тази година събитието бе подкрепено от водещата Карин Околие, която с ентусиазъм обявяваше финиширането на участничките в различните категории. За музиката и доброто настроение се погрижи Ирмена Чичикова – посланик на каузата, която връчи и наградите на победителите от дисциплина 5 километра.

За усмивките по лицата на участничките допринесоха BIODERMA със своите награди от колелото на късмета. Дълга опашка се извиваше и при 360-градусовата камера, където участниците се събираха групово и заснемаха забавни видеа за спомен на фона на динамична музика.

Ангажиментът към инициативата на женското бягане е ангажимент и към благотворителната кауза на събитието. BIODERMA Women’s Run подкрепя кампанията “Заедно сме в училище без границина Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, за която се даряват 20% от събраните средства от регистрации в събитието.

BIODERMA благодари на партньора си и организатор Спортен клуб “Бегач”, на Посолството на Франция и Френски институт в България, на партньора на събитието PUMA.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

БСП не дава на Нинова отново да се кандидатира за лидер

Нинова не може да бъде избрана отново за лидер на БСП, реши контролна комисия на партията

17:45 - 29.06.2024
Важно днес

Пеевски обяви "ново начало" за ДПС след чистката на ключови кадри в партията

Пеевски предупреди, че който не разбира новото начало в ДПС, "остава в миналото"

16:43 - 29.06.2024
Важно днес

Тупарев: Институциите продължават да действат като бухалки и обслужват престъпни схеми

Продуцентът смята, че обвинението срещу него представлява "целенасочена репресия"

15:45 - 29.06.2024
Важно днес

Личната секретарка на Доган е следващата отстранена при чистката в ДПС

Сътресенията в ДПС стигнаха и до личната секретарка на Доган - Биршен Ибрямова

14:43 - 29.06.2024
Политика

Василев: Властта на задкулисието у нас е в прокуратурата и съдебната система

Съпредседателят на ПП-ДБ вижда, че Пеевски прави "сериозна заявка да овладее държавата" с помощ от по-малките партии и ГЕРБ

13:47 - 29.06.2024
Важно днес

Военното разузнаване активизира прокуратурата и ДАНС срещу депутат от ПП-ДБ

СВР подава сигнал срещу депутат от ПП-ДБ след негово интервю с критики към началника на службата

13:10 - 29.06.2024
Важно днес

Задържаха хакера "Емил Кюлев", пробил в базата данни на банки и институции

Зад потребителското име "Емил Кюлев" се крие 21 годишният Теодор Ил.

11:29 - 29.06.2024
GEN Z дневници

Vol. 27: Долу ръцете от роклята на Мила Роберт, Пол Мескал по боксерки, билет с кауза

5 новини от седмица, направили впечатление на Gen Z

11:04 - 29.06.2024