Искрен Митев от ПП: Президентът направи всичко възможно да падне правителството Снимка: © Screenshot

„Горд съм, че падна вчера правителството, защото този човек (Кирил Петков) не предаде принципите на хората, които са го избрали, за да задържи властта“, така коментира успешния вот на недоверие депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев.

„Вчера за пръв път падна правителство с вот на недоверие и това е много показателно. Когато правителството не е кооперативно с мафията и със задкулисието, има вот на недоверие", каза още Митев в ефира на Нова ТВ. И обясни, че досега вотовете на недоверие са ползвани като принуда от задкулисието - „или властта остава при теб, или ставаш част от нас“.

ие не станахме част от това и загубихме властта“, заяви депутатът.

„Президентът Румен Радев направи всичко възможно да падне това правителство и вие го видяхте в изказванията му“, коментира народният представител.

“ДПС ходи под знамената на „Възраждане“ – за мен по-голямо лицемерие няма. Маските паднаха и се видя, че тези хора са едни и същи“, коментира Митев по повод появата на депутата от ДПС Делян Пеевски на протеста срещу правителството на Кирил Петков.

Пеевски бе придружен от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, като мина през множеството от симпатизанти на партията, но отказа да разговаря с журналисти.

„Три месеца Волдемор обяснява как ние ще предадем България, как Кирил Петков ще предаде България, вдигнаха темата за Северна Македония – как ще вземем решение, ще направим най-лошото за България, ще предадем българския интерес и какво се случи? Оплюваха ни, оплюваха ни, оплюваха ни, вчера пада правителството, ДПС вдига европейското предложение - френското предложение, което цяла седмица се опитваме да обясним, че е най-доброто за България. Вчера ДПС го вдига и след един час го подкрепя ГЕРБ, а днес ще видите какво ще се случи в залата“, коментира Митев по повод обявяването от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще осигури подкрепа за френското предложение за Северна Македония с всички 59 гласа на парламентарната си група.

„Не бяхме подготвени, ние една година по-рано бяхме хората, които бяха на площада. Видяхте колко хора вчера бяха на площада и се надявам много повече от тях да започнат да заемат местата на тези, които очевидно не искат да работят за България“, каза още Искрен Митев в ефира на Нова ТВ.

„Българското общество е достатъчно пораснало, гласът на протестиращите е достатъчно силен, за да си мисли някой, че ще продължава това да се случва“, каза още депутатът от ПП.

Кой е Искрен Митев, който дръпна вратовръзката на "Копейкин"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024