Снимка: © Wikipedia

Владимир Путин има двама синa от гимнастичката Алина Кабаева - единият от тях е роден в частна клининка в Тесин, Швейцария, през 2015 г., а другият през 2019 г. в Москва - под грижите на същата лекарка, която е швейцарска гражданка от руски произход, твърди разследване на швейцарския седмичник SonntagsZeitung.

От години се говори за връзката между руския президент Путин и Кабаева. Наскоро бившата гимнастичка се появи в Москава, след четиримесечно отсъствие от публичния живот. По време на първата си публична изява от началото на войната в Украйна, бившата руска гимнастичка носеше венчална халка на пръста си и панделка с т.нар. Георгиевска лента върху роклята си - символ на руската армия.

Алина Кабаева се появи в Москва с венчална халка и военни ленти

Кремъл винаги е отричал каквато и да е връзка между държавния глава на Русия и бившата олимпийска шампионка. Статията на SonntagsZeitung обаче, публикувана днес, потвърждава, че те имат двама сина, като изданието се позовава на анонимен източник, за когото се твърди, че е познат на лекаря изродил двамата синове на Путин и Кабаева.

Според швейцарското издание техният първи син е роден в известната швейцарска клиника Sant'Anna в близост до езерото Лугано през 2015 г. Второто им дете е родено в Москва през 2019 г., като същият гинеколог лети за Русия, за да изроди момчето.

Анонимният източник на SonntagsZeitung разказва, че лекарката има швейцарско гражданство, но е от руски произход – родена е в Санкт Петербург, а двамата с Путин се познават от повече от тридесет години. Тя „поддържала близки отношения с Путин“ и е трябвало да „запази всичко много дискретно“, казва източникът на SonntagsZeitung.

Преди раждането Кабаева е пътувала тайно до Лугано няколко пъти.

Според изданието, бившата гимнастичка е прекарала известно време в Женева в резиденцията на 69-годишния Генадий Тимченко, олигарх, много близък до Путин. Представителите на Тимченко отказват коментар пред швейцарският вестник, а правителството твърди, че няма информация Кабаева да е била в страната наскоро.

Путин има още две дъщери от законната си съпруга - 37-годишната Мария и 35-годишната Екатерина.

Мария Воронцова, една година по-млада от Кабаева, е родена в Германия, когато руският държавен глава е шпионин на КГБ. Тя е експерт по редки генетични заболявания при деца и водещ изследовател в Националния медицински изследователски център по ендокринология към Министерството на здравеопазването на Русия. Воронцова е съсобственик на компанията Nomenko, която е свързана с инвестиции в сферата на здравеопазването. Омъжена е за холандския бизнесмен Йорит Фасен. През 2013 г. двамата живеят в луксозен апартамент на последния етаж в най-високата сграда във Форшотен, Нидерландия.

Въпреки усилията на баща ѝ да прикрие нейната идентичност, холандски граждани призовават Мария Воронцова да бъде изгонена от страната година по-късно, след като полет на Malaysia Airlines от Амстердам до Куала Лумпур е свален от ракета на проруските сепаратисти в Донбас. По последна информация със съпруга ѝ в момента пребивават в Москва.

Другата дъщеря на Путин от тридесетгодишния му брака с Людмила Шкребнева - Катерина Тихонова, оглавява компанията Innopraktika, която събира под шапката си Центъра за национален интелектуален резерв и Фондацията за национално интелектуално развитие. Управлява и институт за изкуствен интелект в Московския държавен университет.

Катерина има кариера и в акробатичния рокендрол - рядък спорт, в световната класация на който попадат само приблизително 200 души. С партньора си Иван Климов тя завършва пета на Световното първенство в Швейцария, а година по-късно взимат сребро в руското първенство.

През февруари 2013 със скъпа тридневна сватбена церемония в ски курорт край Санкт Петербург тя сключва брак с Кирил Шамалов - син на съсобственика на банка "Россия" и един от старите приятели на Путин - Николай Шамалов. Богатството на двамата е оценено на стойност 2 милиарда долара, но през 2018 г. Bloomberg съобщава, че са се разделили.

И Мария, и Катерина са санкционирани от Запада, за разлика от Алина Кабаева и предполагаемото, но непризнато 19-годишно дете на Путин Луиза Розова. Майката на Луиза е 45-годишната Светлана Кривоногох, която от чистачка се превръща в мултимилионер и съсобственик на голяма руска банка, а днес притежава финансово и имуществено състояние от 74 млн. паунда.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Съвременно изкуство и световна музика предлага фестивалът "Ritual Gatherings" на плаж Камчия

Това е ежегоден културен фестивал, съчетаващ музика, съвременно изкуство, традиционни ритуали и екологични практики.

Мона Лиза в хола ви? Защо само Мона Лиза?

Tелевизорите The Frame - картини от една изложба

Китай търси съюзници в плановете си за нов международен ред

Първата цел са държавите от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия и Южна Африка

МО отрича да е предоставяло български Су-25 за Украйна

"Това е хибридна информация", твърдят от министерството

Русия призова България да изтегли кораба "Царевна" от Мариупол

Въпреки условията за безопасно излизане, все още не са предприети мерки за изтеглянето на чуждестранните кораби, казват руските власти.

Аватарите на ABBA върнаха времето с 40 години назад с феноменален концерт в Лондон

"Този концерт трябва да се види, за да повярвате, че е истина"

Бившият директор на Лувъра е обвинен в незаконна търговия на антики

Разследващите се опитват да установят дали Мартинез е участвал в измама с артефакти