Колко деца има Путин? Снимка: © Wikipedia

Владимир Путин има двама синa от гимнастичката Алина Кабаева - единият от тях е роден в частна клининка в Тесин, Швейцария, през 2015 г., а другият през 2019 г. в Москва - под грижите на същата лекарка, която е швейцарска гражданка от руски произход, твърди разследване на швейцарския седмичник SonntagsZeitung.

От години се говори за връзката между руския президент Путин и Кабаева. Наскоро бившата гимнастичка се появи в Москава, след четиримесечно отсъствие от публичния живот. По време на първата си публична изява от началото на войната в Украйна, бившата руска гимнастичка носеше венчална халка на пръста си и панделка с т.нар. Георгиевска лента върху роклята си - символ на руската армия.

Алина Кабаева се появи в Москва с венчална халка и военни ленти

Кремъл винаги е отричал каквато и да е връзка между държавния глава на Русия и бившата олимпийска шампионка. Статията на SonntagsZeitung обаче, публикувана днес, потвърждава, че те имат двама сина, като изданието се позовава на анонимен източник, за когото се твърди, че е познат на лекаря изродил двамата синове на Путин и Кабаева.

Според швейцарското издание техният първи син е роден в известната швейцарска клиника Sant'Anna в близост до езерото Лугано през 2015 г. Второто им дете е родено в Москва през 2019 г., като същият гинеколог лети за Русия, за да изроди момчето.

Анонимният източник на SonntagsZeitung разказва, че лекарката има швейцарско гражданство, но е от руски произход – родена е в Санкт Петербург, а двамата с Путин се познават от повече от тридесет години. Тя „поддържала близки отношения с Путин“ и е трябвало да „запази всичко много дискретно“, казва източникът на SonntagsZeitung.

Преди раждането Кабаева е пътувала тайно до Лугано няколко пъти.

Според изданието, бившата гимнастичка е прекарала известно време в Женева в резиденцията на 69-годишния Генадий Тимченко, олигарх, много близък до Путин. Представителите на Тимченко отказват коментар пред швейцарският вестник, а правителството твърди, че няма информация Кабаева да е била в страната наскоро.

Путин има още две дъщери от законната си съпруга - 37-годишната Мария и 35-годишната Екатерина.

Мария Воронцова, една година по-млада от Кабаева, е родена в Германия, когато руският държавен глава е шпионин на КГБ. Тя е експерт по редки генетични заболявания при деца и водещ изследовател в Националния медицински изследователски център по ендокринология към Министерството на здравеопазването на Русия. Воронцова е съсобственик на компанията Nomenko, която е свързана с инвестиции в сферата на здравеопазването. Омъжена е за холандския бизнесмен Йорит Фасен. През 2013 г. двамата живеят в луксозен апартамент на последния етаж в най-високата сграда във Форшотен, Нидерландия.

Въпреки усилията на баща ѝ да прикрие нейната идентичност, холандски граждани призовават Мария Воронцова да бъде изгонена от страната година по-късно, след като полет на Malaysia Airlines от Амстердам до Куала Лумпур е свален от ракета на проруските сепаратисти в Донбас. По последна информация със съпруга ѝ в момента пребивават в Москва.

Другата дъщеря на Путин от тридесетгодишния му брака с Людмила Шкребнева - Катерина Тихонова, оглавява компанията Innopraktika, която събира под шапката си Центъра за национален интелектуален резерв и Фондацията за национално интелектуално развитие. Управлява и институт за изкуствен интелект в Московския държавен университет.

Катерина има кариера и в акробатичния рокендрол - рядък спорт, в световната класация на който попадат само приблизително 200 души. С партньора си Иван Климов тя завършва пета на Световното първенство в Швейцария, а година по-късно взимат сребро в руското първенство.

През февруари 2013 със скъпа тридневна сватбена церемония в ски курорт край Санкт Петербург тя сключва брак с Кирил Шамалов - син на съсобственика на банка "Россия" и един от старите приятели на Путин - Николай Шамалов. Богатството на двамата е оценено на стойност 2 милиарда долара, но през 2018 г. Bloomberg съобщава, че са се разделили.

И Мария, и Катерина са санкционирани от Запада, за разлика от Алина Кабаева и предполагаемото, но непризнато 19-годишно дете на Путин Луиза Розова. Майката на Луиза е 45-годишната Светлана Кривоногох, която от чистачка се превръща в мултимилионер и съсобственик на голяма руска банка, а днес притежава финансово и имуществено състояние от 74 млн. паунда.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Митрофанова отрече "руска следа" в заплахите срещу училищата в България

Руският посланик смята за "необосновани" обвиненията за хибридната атака

18:59 - 28.03.2023

„Приятелски“ държави (почти) спасяват Русия от удара на петролното ембарго

Все още се наблюдава спад в добива нефт и газ, а очакванията са за по-трудна 2023 г.

18:31 - 28.03.2023

Кой се страхува от "Ти броиш"? Масивна атака срещу платформата за честност на изборите

Кампанията търси още 800 души, за да проверяват протоколите от 2 април

17:48 - 28.03.2023

Бягството на Алексей Москальов: Бащата, осъден на затвор заради детска рисунка срещу войната

13-годишната му дъщеря беше отнета и отведена в социален дом, докато властта съди бащата

17:21 - 28.03.2023

Всички са равни, но не и в Twitter. Профили на известни личности получават специални преференции

Таен списък с VIP потребители в Twitter показва, че публикациите на някои акаунти имат по-голям обхват в социалната мрежа

16:08 - 28.03.2023

След 102 фалшиви сигнала за бомби в училищата - ГДБОП има заподозрян

Две партньорски служби съдействат за разследването

15:11 - 28.03.2023

Френският McDonald's става еко - с опаковки за многократна употреба

Дизайнерското Elium Studio разработва съдове за веригата от две години

15:10 - 28.03.2023