Оби-Уан Кеноби отново е тук и скоро ще се срещне с Дарт Вейдър

Оби-Уан Кеноби отново е тук – засега само в трейлъра на новия едноименен сериал, посветен на героя от сагата "Междузвездни войни". Трейлърът бе разпространен на 4 май в социалните мрежи – международния ден, посветен на легендарната филмова поредица на Джорд Лукас.

Минисериалът „Оби-Уан Кеноби“ тръгва в платформата Дисни+ на 27 май 2022 г., а историята изправя отново един срещу друг учител и ученик, или Кеноби срещу Дарт Вейдър. Състои се от шест епизода и се развива десет години след драматичните събития от „Междузвездни войни: Отмъщението на ситите“, когато Оби-Уан Кеноби е изправен пред най-голямото си поражение – падението и покварата на най-добрия му приятел и ученик Анакин Скайуокър, който избира Тъмната страна на Силата и се превръща в Дарт Вейдър.

Новият трейлър загатва сюжетната линия на сериала - Кеноби се крие на пустинната планета Татуин от злите инквизитори, които го преследват, тъй като е един от последните живи джедаи в галактиката.

Той внимателно наблюдава отдалеч младия Люк Скайуокър, син на Анакин, живеещ при чичо си Оуен Ларс на Татуин, а трейлърът показва още спор между Оби-Уан и Оуен - двамата се карат дали Люк трябва да бъде обучаван за джедай.

Рекламният предпремиерен клип завършва с лесно разпознаваемото дишане на Дарт Вейдър (Хейдън Кристенсен) и загатва за неговата поява.

Сериалът е режисиран от Дебора Чоу, а в ролята на Оби-Уан Кеноби ще видим отново Юън Макгрегър. В актьорския състав влизат още Джоел Еджъртън и Бони Пийс, изиграли Оуен Ларс и Беру Уайтсън в „Епизод II – Клонираните атакуват“, и нови за филмовата вселена на „Междузвездни войни“ лица като Моузес Инграм, Кумейл Нанджиани, Индира Варма, Рупърт Френд и др.

Стрийминг платформата на Дисни+ ще бъде достъпна в България от 14 юни 2022 г., когато българските абонати ще получат достъп до ексклузивното съдържание и ще могат да гледат сериала.

Стрийминг платформата Disney+ идва в България на 14 юни


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024
Бизнес

Безос, Microsoft и Nvidia инвестират 675 млн. долара в стартъп за роботи с изкуствен интелект

Хуманоидните роботи ще бъдат използвани при недостиг на работна ръка

16:17 - 29.02.2024
Важно днес

Агенцията за закрила на детето откри "пропуски" в училището, от което изчезна Ивана

Според началник отдел в Главна дирекция "Контрол по правата на детето" в Агенцията Мариана Илиева в училищната среда има установени пропуски, а проблемите на Ивана са били силно подценявани.

15:02 - 29.02.2024