Оби-Уан Кеноби отново е тук и скоро ще се срещне с Дарт Вейдър

Оби-Уан Кеноби отново е тук – засега само в трейлъра на новия едноименен сериал, посветен на героя от сагата "Междузвездни войни". Трейлърът бе разпространен на 4 май в социалните мрежи – международния ден, посветен на легендарната филмова поредица на Джорд Лукас.

Минисериалът „Оби-Уан Кеноби“ тръгва в платформата Дисни+ на 27 май 2022 г., а историята изправя отново един срещу друг учител и ученик, или Кеноби срещу Дарт Вейдър. Състои се от шест епизода и се развива десет години след драматичните събития от „Междузвездни войни: Отмъщението на ситите“, когато Оби-Уан Кеноби е изправен пред най-голямото си поражение – падението и покварата на най-добрия му приятел и ученик Анакин Скайуокър, който избира Тъмната страна на Силата и се превръща в Дарт Вейдър.

Новият трейлър загатва сюжетната линия на сериала - Кеноби се крие на пустинната планета Татуин от злите инквизитори, които го преследват, тъй като е един от последните живи джедаи в галактиката.

Той внимателно наблюдава отдалеч младия Люк Скайуокър, син на Анакин, живеещ при чичо си Оуен Ларс на Татуин, а трейлърът показва още спор между Оби-Уан и Оуен - двамата се карат дали Люк трябва да бъде обучаван за джедай.

Рекламният предпремиерен клип завършва с лесно разпознаваемото дишане на Дарт Вейдър (Хейдън Кристенсен) и загатва за неговата поява.

Сериалът е режисиран от Дебора Чоу, а в ролята на Оби-Уан Кеноби ще видим отново Юън Макгрегър. В актьорския състав влизат още Джоел Еджъртън и Бони Пийс, изиграли Оуен Ларс и Беру Уайтсън в „Епизод II – Клонираните атакуват“, и нови за филмовата вселена на „Междузвездни войни“ лица като Моузес Инграм, Кумейл Нанджиани, Индира Варма, Рупърт Френд и др.

Стрийминг платформата на Дисни+ ще бъде достъпна в България от 14 юни 2022 г., когато българските абонати ще получат достъп до ексклузивното съдържание и ще могат да гледат сериала.

Стрийминг платформата Disney+ идва в България на 14 юни


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Модните тайни на Gen Z

Новата кампания на Fashion Days е посветена на The Gatekeepers

11:43 - 18.04.2024
Важно днес

Даниел Митов: Изборът ми в МВнР ще е тест за геополитическата ориентация на Радев

Митов заяви, че е готов да приеме поста, но не му е "самоцел".

10:54 - 18.04.2024